Quantcast

http://picasion.com/

Τι θα γίνει με την έναρξη των σχολείων: Σκέψεις να ανοίξουν δύο εβδομάδες αργότερα

Η πρόταση για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς φαίνεται ότι βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα ανατρέπουν τον σχεδιασμό για την πρεμιέρα των μαθημάτων. Η επίσημη ανακοίνωση πριν από λίγο καιρό ανέφερε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τα
δεδομένα από τότε έχουν αλλάξει, με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα και τα επιδημιολογικά δεδομένα να χειροτερεύουν. Νέα μέτρα ανακοινώνονται συνεχώς προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων, με τελευταία τη ματαίωση της ΔΕΘ αλλά και την επιβολή περιορισμών στο ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε 15 περιοχές της Ελλάδας.

Ηδη, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας χθες, έχει αρχίσει η συζήτηση για νέα μέτρα που πρέπει να αναληφθούν. Και καθώς μελετώνται νέα μέτρα για το σύνολο της κοινότητας ή κατά τόπους, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των επιστημόνων, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καθυστερήσει κατά δύο εβδομάδες η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η πρόταση θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, με βάση φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία, πάντως, το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα.

Νωρίτερα σήμερα ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώνας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε πως η πρόθεση είναι να υπάρχει μεγαλύτερη κανονικότητα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να λειτουργήσει όπως πάντα, ωστόσο, με «ενεργό ένα δεύτερο κύμα» κορωνοϊού, χαρακτήρισε «σχετικά δύσκολο» το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους.

«Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως ήταν τον Μάιο, και η χρήση της μάσκας. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργή θα είναι η επιδημία. Και σίγουρα υπάρχουν και δύο ηλικιακά γκρουπ, τα παιδιά κάτω από 10 και τα παιδιά πάνω από 10 ετών, που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Ακόμη πιο καυστικός, κρούοντας κώδωνα κινδύνου πριν από λίγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης ανέφερε πως με βάση αυτό που βλέπουν οι λοιμωξιολόγοι να έρχεται, αν δεν δράσουμε όλοι για να ανακοπεί η επιδημία, θα είναι λεπτομέρεια το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. «Θα έχουμε πολύ σοβαρότερα κοινωνικά και οικονομικά θέματα να μας απασχολούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

13 σχόλια:

  1. Να γίνουν διαδικτυακά οργανωμένα το σκεφτόμαστε? Η μπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί που θα μένουν αργοί ή μερικώς απασχολούμενοι.
    Επίσης, προτείνεται το χρέος τυχόν επιβολής μασκών να το επωμισθούν δια περικοπής μισθών οι εκπαιδευτικοί. Θα είναι δίκαιο να κάνουν αυτήν την θυσία, αφού με όλα τους τα «σωστά» θεωρούν σοβαρή την απειλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ να μην πληρωθείς, άσχετε κομπλεξικέ. Οι εκπαιδευτικοί παρακαλούν να ανοίξουν τα σχολεία, γιατί όλες οι υπόλοιπες μορφές διδασκαλίας είναι μπαλώματα. Αλλά το φτωχό σου μυαλό δε σου επιτρέπει να καταλάβεις ότι τις αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων δεν τις παίρνουν οι εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί από 1 Σεπτεμβρίου θα είναι στη δουλειά τους. Για τους μαθητές, άλλοι αποφασίζουν. Όσο για τις μάσκες, το θέμα δεν είναι το κόστος και ποιος θα το επωμισθεί, αλλά το γεγονός ότι μάθημα με μάσκα δεν μπορεί να γίνει.

      Διαγραφή
  3. Μερικοί δεν κοιτάζουν την υγεία τους και αν θα ξημερώσει η επόμενη μέρα γι αυτούς,ο καυμός τους είναι να μην πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί.
    Πόσο τους εχει διαποτίσει η χωριατιά που κουβαλούν από άλλες εποχές και δεν μπορούν με τίποτα να την αποβαλλουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι εκπαιδευτικοι πληρωνονται με εσπα. οχι απο την τσεπη σου ανωνυμε. η ελλαδιτσα δυστυχως ακομα ασπαζεται το " να ψοφήσει η κατσικα του γειτονα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ΕΣΠΑ πληρώνονται μόνο οι αναπληρωτές και αυτοί όχι όλοι. Το 80-90% των εκπαιδευτικών πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο. Όχι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά να επωμιζόμαστε εξ ίσου τις συνέπειες. Άμα είναι να παίρνω όλο τον μισθό, ήξερα κι εγώ να λέω να μην ανοίξουν ποτέ τα σχολεία. Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό ας. Καταλαβαίνουμε αν όντως ενδιαφέρεστε για την δημόσια υγεία ή για το καθησιό επί πληρωμή. Κάνει μπαμ.

      Διαγραφή
    2. ζηλεύεις ε;γιατι δεν μπορεσες κι εσυ να εισαι στη θεση τους;

      Διαγραφή
    3. Δεν σας ζηλεύω. Απλά δεν θέλω να συνεχίζεται αυτή η αδικία, άλλοι να καταστρεφόμαστε και άλλοι να σφυρίζετε αδιάφορα, χωρίς να συμμετέχετε καθόλου στην κατανομή των βαρών.

      Και ναι, σας πήραμε χαμπάρι. Όσοι εκπαιδευτικοί προτείνετε να ξανακλείσουν τα σχολεία, δεν πείθετε ότι ανησυχείτε για την πανδημία. Το καθησιό μετ' αποδοχών ονειρεύεστε και σας ήρθε κουτί το παραμύθι για τον covid του ... τα εννιάμερα!

      Διαγραφή
  5. το σχολιο ξεκαθαρα φωναζει κομπλεξ. ειμαι εγω ασχημα , θελω ολοι να περναν εξισου ασχημα. κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χααχαχ το 90 % των σχολειων ειναι αναπληρωτες! δεν το ξερατε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἡ 1η στήν Ἱστορία ἀφωρισμένη ὑπουργός (ἀ)Παιδείας καί Θρησκευμάτων βαρύνεται α) μέ τό ἀντισυνταγματικό κλείσιμο τῶν Ἱερῶν Ναῶν καί β) τήν μεγαλείτερη ἀπώλεια ὡρῶν διδασκαλίας τά τελευταῖα 75-80 χρόνια. Δέν πρέπει νά συνεχίσῃ τό ἀντίθεο, ἀντιπαιδαγωγικό της ἔργο. Νά παραιτηθῇ καλλίτερα καί ἡ ἰδία καί ὁ ἐπίσης ἀφωρισμένος Κούλης, πού τήν διώρισε. Τά σχολεῖα πρέπει ν’ ἀνοίξουν καί νά λειτουργήσουν κανονικά, χωρίς μάσκες, ὀκᾶδες ἀντισηπτικά, ἀποστάσεις, μισά παιδιὰ ἀνά βάρδιες καί ἄλλες ἀηδίες. Αὐτό θέλομε καί εὐχόμεθα ἡ συντριπτική πλειονότης τῶν ἐκπαιδευτικῶν, ἀκόμη καί οἱ ἐκπαιδευτικοί πού φοβοῦνται τόν κοροϊδοϊό._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί διαμαρτυρεστε οι εκπαιδευτικοί.....θα έπρεπε να μην κάθεστε τόσους μήνες αλλά να αναπληρώνεται σε άλλες υπηρεσίες τις ώρες.Μαθατε στο τεμπελιο και σας ζοριζει η αλήθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ