Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό (τηλε)Συμβούλιο σε... τίτλους

Η 15η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2020 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου. Μια ακόμα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω covid-19, όσο και αν κάποιοι ήλπιζαν πως μετά την διακοπή των συνεδριάσεων για το καλοκαίρι, θα βρισκόταν φόρμουλα αυτές να γίνονται πλέον δια ζώσης. Και σαν να μην έφτανε η ζέστη και η διάθεση των συμβούλων, λίγο το τέλος - για κάποιους ή για όσους έκαναν- των διακοπών, λίγο η επιστροφή στα «έδρανα», λίγο κάποιοι που ευχήθηκαν... καλό φθινόπωρο (!), η συνεδρίαση δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο, καθώς το ίντερνετ δεν ήταν με το μέρος πολλών συμβούλων, που αν και πάσχιζαν να μιλήσουν, η σύνδεση ήταν τόσο κακή, με αποτέλεσμα τα θέματα να τραβούν πολύ περισσότερο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε όπως ήταν φυσικό με το θέμα του κορωνοϊου και της αύξησης των κρουσμάτων τόσο πανελλαδικά όσο και σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο δεν ήταν κάτι που συζητήθηκε στη συνέχεια.
  • Αυτό που απασχόλησε περισσότερο την προ ημερησίας συνεδρίαση, ήταν το θέμα που έχει προκύψει στα Ριζώματα, με τους πίνακες του Κτηματολογίου που εμφάνισαν ακίνητα κατοίκων σε... «συνιδιοκτησία» με το δημόσιο Διεύθυνση Δασών Ημαθίας. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε αρχικά ο Δήμαρχος, λέγοντας πως η Διεύθυνση Δασών διεκδικεί το 24% της έκτασης κι όχι το 5%, «διορθώνοντας» την λύση του Παύλου Παυλίδη, λέγοντας παράλληλα πως δεν είναι λύση.
  • Ο Αντώνης Μαρκούλης είπε πως ούτε από την τοποθέτηση του Δημάρχου διαφαίνεται κάποια λύση, με το πρόβλημα να συνεχίζει να υφίσταται, είτε είναι 5% ή 24%, χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα τώρα, εφόσον δεν υπάρχει παρέμβαση για επίλυση, «τρισάγιο επάνω στον πεθαμένο».
  • Στο θέμα αναφέρθηκαν και πολλοί άλλοι σύμβουλοι, καθώς και ο Θανάσης Δέλλας ως γέννημα θρέμμα των Ριζωμάτων και ως... παθών, καταλήγοντας πως θα ξεκινήσει διαδικασία ενστάσεων από τη νομική υπηρεσία του δήμου για να μην ταλαιπωρηθούν και επιβαρυνθούν οι κάτοικοι και θα κατατεθούν στο κτηματολόγιο.
  • «Δυστυχώς χαλαρώσαμε», είπε η Γεωργία Μπατσαρά, σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού, ευχόμενη παράλληλα καλό φθινόπωρο αν και ακόμα Αύγουστος. Αναφέρθηκε και στα όσα γράφονται στα social media για θεωρίες συνωμοσίας, ενώ συνεχάρη τον Δημήτρη Πυρινό για τη θέση του, ευχόμενη να υπηρετήσει ορθά προς όφελος της εκπαίδευσης.
  • Λαμπιόνια στην αγορά, να ξορκίσουμε το κακό και τον κορωνοϊό! Τον στολισμό του εμπορικού κόσμου με λαμπιόνια, που θα δίνουν το εφέ έναστρου ουρανού, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ζήτησε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, που διατηρεί εμπορικό κατάστημα. Όπως είπε, οι έμποροι σε συνεννόηση με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, ζητούν από τον δήμο να εξασφαλισθεί κονδύλι για χριστουγεννιάτικο στολισμό στην αγορά, ώστε να δημιουργηθεί όμορφο εορταστικό κλίμα και θετική ατμόσφαιρα που θα βγάλει τον κόσμο έξω.
  • Κούσιου slow down. Την μείωση του ανώτατου ορίου ταχύτητας στην Γέφυρα Κούσιου, από τα 50 που είναι τώρα, στα 30 ή και στα 20, πρότεινε ο Κωνσταντίνος Τροχόπουλος, καθώς όπως είπε, κινούνται αρκετά παιδιά με ποδήλατα και πεζοί και το όριο είναι μεγάλο.
  • Στο θέμα των Ριζωμάτων αναφέρθηκαν οι Γιώργος Μελιόπουλος και Γιάννης Τσαναξίδης, για το θέμα των σχολικών καθαριστριών και των μέσων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, τεστ κτλ) ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ενώ ζήτησαν επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα στον δήμο Βέροιας.
  • Στην πρόσληψη 59 σχολικών καθαριστριών αναφέρθηκε η Συρμούλα Τζήμα, λέγοντας πως στις 20/8 εγκρίθηκε η πίστωση, ενώ είμαστε σε αναμονή μασκών και αντισηπτικών για τη νέα σχολική χρονιά. Σε έκτακτο θέμα στη συνέχεια, αναφέρθηκε και η έγκριση για άλλες 22 θέσεις λόγω covid.
  • Την κατάθεση της πρότασης για το έργο 400.000€ χωρίς ΦΠΑ, για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στον βιολογικό καθαρισμό στο Μακροχώρι, ανακοίνωσε ο Στέργιος Διαμάντης, πρόεδρος ΔΕΥΑΒ.
  • Εύηχη Πόλη σε ρυθμούς covid, live και με χρηματοδότηση! Την χρηματοδότηση για πρώτη φορά του Φεστιβάλ «Βέροια, Εύηχη Πόλη» με το ποσό των 20.000€ από το Υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, που φέτος θα κινηθεί σε ρυθμούς κορωνοϊού, αφού οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε Άλσος και Βεργίνα, με καρτούλες εισόδου, μάσκες, αποστάσεις κτλ. Μάλιστα η εκδήλωση κλασσικής μουσικής στη Βεργίνα θα βγει live από την ΕΡΤ.
  • Βέροια βουουμ βουουμ... Αναφορά στο Greece Rally που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες εξολοκλήρου στη Βέροια, έκανε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος. Αναφερόμενος και στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, είπε πως η κίνηση στην εγγραφή των παιδιών είναι ικανοποιητική.
  • Η ΑΝΗΜΑ ήταν το δεύτερο θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα, τόσο με τον Χρήστο Τσιούντα που ορίστηκε εκ νέου εκπρόσωπος του δήμου, όσο και στον μετασχηματισμό της που συζητήθηκε αργότερα, κάτι που όπως ειπώθηκε θα αποτελέσει όπλο για την τοπική αυτοδιοίκηση, αρκεί να μην «φορτωθεί» τα περίπου 1.000.000€ χρέη!
Με τούτα και με κείνα, με τους συμβούλους να είναι λαλίστατοι, τις συνδέσεις σε κακή ημέρα και τους χρόνους να ξεπερνιούνται κατά πολύ, όπως έγινε και στις προηγούμενες τηλεσυνεδριάσεις, η συνεδρίαση τελείωσε στο παρά 3', με το 38ο θέμα να ψηφίζεται στις 22:27, καθώς στις 22:30 η σύνδεση θα έκλεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ