Quantcast

http://picasion.com/

Διασκέδαση με... ωράριο από σήμερα στην Ημαθία

«Μουδιασμένοι» οι καταστηματάρχες - «Ρολά» σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, εν αναμονή αποφάσεων
Σε ισχύ τέθηκαν από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου και στην Ημαθία τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας μπήκε από χθες στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές και εντάχθηκε σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από σήμερα και για 14 ημέρες, τα καταστήματα εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα και θα ανοίγουν στις 7 το πρωί, ενώ θα υπάρχει και ανώτατο όριο 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές που εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Αν και τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την Ημαθία δεν είναι τόσο αυστηρά όπως αυτά που επιβλήθηκαν σε άλλες περιοχές (πχ στο κομμάτι των συναθροίσεων, του ανώτατου αριθμού ατόμων στα τραπέζια των καταστημάτων ή στη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, μέτρα που δεν ισχύουν προς το παρόν για την Ημαθία), ωστόσο αυτούς που «χτυπάνε» περισσότερο είναι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, ειδικά των μπαρ και νυχτερινών κέντρων που λειτουργούν κυρίως μετά τα μεσάνυχτα.

Ατομική ευθύνη - Αυξημένα κρούσματα - Μέτρα

Πώς φτάσαμε όμως από σχεδόν μηδενικά κρούσματα να μπούμε σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων ως επιδημιολογικά επιβαρυμένη περιοχή; Μάλλον η Ημαθία ακολουθεί την πορεία της χώρας, που ενώ μέχρι το άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό ήταν μια χώρα - πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ασφαλής και με μικρό αριθμό κρουσμάτων, με το άνοιγμα των συνόρων τα κρούσματα άρχισαν σταδιακά να αυξάνονται, για να φτάσουμε να μετράμε καθημερινά πλέον κοντά 300 κρούσματα.




Όπως εξηγεί στο veriotis.gr ο πρόεδρος των καταστηματαρχών Βέροιας, Κώστας Σαμανίδης, αυξημένος αριθμός κρουσμάτων προφανώς και υπάρχει σε όλες τις περιοχές της χώρας, απλά οι Ημαθιώτες, δείχνοντας ατομική ευθύνη, άλλοι επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, άλλοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, άλλοι προληπτικά, ακούγοντας για κάποιο κρούσμα, προσέφυγαν εθελοντικά και μαζικά σε ιδιωτικά εργαστήρια για να κάνουν το τεστ. Αποτέλεσμα; Να αυξηθούν ραγδαία τα τεστ που διενεργούνται καθημερινά, είτε από το νοσοκομείο της Βέροιας είτε από ιδιωτικά εργαστήρια και κατά συνέπεια να αυξηθούν και τα κρούσματα. Κάτι που «στοχοποίησε» όπως είπε την Ημαθία στον ΕΟΔΥ.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμανίδης, η Ημαθία έδειξε ένα άριστο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο, με 1 μόνο κρούσμα ερχόμενο από το εξωτερικό, το οποίο μάλιστα δεν αποτέλεσε εστία διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. Με την επανεκκίνηση της οικονομίας και το άνοιγμα των μαγαζιών, οι Ημαθιώτες, πολίτες και καταστηματάρχες, έδειξαν μια υπεύθυνη στάση, τηρώντας σε ικανοποιητικό βαθμό τα μέτρα προστασίας. Ακολούθησε το άνοιγμα των συνόρων, με τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας να γεμίζουν τουρίστες από τα Βαλκάνια, χωρίς την διενέργεια τεστ.

«Η Ημαθία γειτνιάζει με αυτές τις περιοχές και πολλοί ήταν οι Βεροιώτες που πήγαν για τα μπάνια τους εκεί, οπότε αυτή η εξέλιξη ήταν αναπόφευκτη. Οι Βεροιώτες πολίτες και οι καταστηματάρχες έδειξαν ατομική ευθύνη σε μεγάλο βαθμό -και τους συγχαίρουμε για αυτό- και έκαναν μαζικά τεστ -κυρίως νεαρές ηλικίες, ακόμα και προληπτικά, χωρίς συμπτώματα, κάτι που έδειξε και αυξημένο αριθμό κρουσμάτων το τελευταίο 10ήμερο. Αυτό όμως για τον ΕΟΔΥ, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν επαινετικό αλλά αποτρεπτικό στο να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία της περιοχής», σχολίασε ο κ. Σαμανίδης.



«Μουδιασμένοι» οι καταστηματάρχες - Κλείνουν εν αναμονή αποφάσεων
Σχετικά με τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, της Βέροιας τουλάχιστον, ο κ. Σαμανίδης ανέφερε πως λόγω του ότι τα μέτρα θα ισχύουν για 14 ημέρες, δεν υπάρχει χρόνος να γίνουν αλλαγές στα καταστήματα που λειτουργούν μετά τις 12, πχ αλλαγή λειτουργίας, ωραρίου κτλ. και πολλοί από τους ιδιοκτήτες με τους οποίους ήρθε μέχρι τώρα σε επαφή, θα τα κρατήσουν κλειστά. «Αν τα μέτρα πάρουν παράταση, κάτι που εκτιμώ ότι θα γίνει, ίσως παρθούν αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία τους. Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», σημείωσε ο κ. Σαμανίδης, ο οποίος διατηρεί και ο ίδιος νυχτερινό κατάστημα.

Καταστηματάρχες: «Τι αλλάζει μετά τις 12;»

Την αντίθεσή τους με το ωράριο που επιβλήθηκε εκφράζουν μέσω του προέδρου τους οι καταστηματάρχες, θεωρώντας πως δεν θα αλλάξει κάτι αν κλείσουν τα καταστήματα στις 12:00, αντί πχ στις 02:00 όπως θα ήταν προτιμότερο, εκφράζοντας παράλληλα και την απορία τους, «τι είναι αυτό που αλλάζει μετά τις 12 και διασπείρεται ο ιός;»

«Στοχοποιήθηκε» η Ημαθία


Στη Βέροια η δημόσια τηλεόραση μετά την ανακοίνωση των μέτρων - Δηλώσεις από τον πρόεδρο των καταστηματαρχών
«Η πληγή για την οικονομία της Ημαθίας δεν είναι μόνο το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά και η "στοχοποίηση" του νομού», εξηγεί στο veriotis.gr ο Κώστας Σαμανίδης. «Η Ημαθία μπήκε στη δίνη των μέτρων, κάτι που αποτελεί φόβητρο για τον επισκέπτη. Η Ημαθία δεν είναι κατεξοχήν τουριστικός καλοκαιρινός προορισμός και περιμένει να λειτουργήσει αυτούς τους μήνες που επιστρέφουν όλοι από τις διακοπές τους. Πρόκειται για ακόμα ένα χτύπημα στην οικονομία, μια "ταφόπλακα" για τους καταστηματάρχες. Η Ημαθία στοχοποιήθηκε λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, αποτέλεσμα της ατομικής ευθύνης που έδειξαν οι Ημαθιώτες και προσήλθαν με δική τους πρωτοβουλία για τεστ, σημείωσε ο κ. Σαμανίδης, συμπληρώνοντας πως αν έπρατταν το ίδιο και στους άλλους νομούς, η επιδημιολογική εικόνα θα ήταν η ίδια και εκεί.

Διασκέδαση με ωράριο από σήμερα

Από σήμερα τα μεσάνυχτα στη Βέροια θα επικρατεί για ακόμα μια φορά μια πρωτοφανής εικόνα. Τα καφέ μπαρ και οι ταβέρνες θα κλείσουν στις 12 και ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα μαγαζιά τους θα είναι γεμάτα, οι ιδιοκτήτες θα ζητήσουν από τους πελάτες τους να αποχωρήσουν και λίγη ώρα αργότερα θα πρέπει να έχουν αδειάσει τα πάντα. 

17 σχόλια:

  1. Ειλικρινά τώρα για ποιά "στοχοποίηση" του νομού μιλάτε?? Το τι γίνεται σε όλα την Ελλάδα...τι γίνεται παγκοσμίως δε τον βλέπετε?? Αυτή η εξέλιξη δεν θα ήταν αναπόφευκτη κύριε εάν υπήρχε όντως ατομική ευθύνη....που στην πλειοψηφία ειδικά των καφετεριών δεν τηρούνται ούτε αποστάσεις, ούτε καν υπάρχουν μάσκες σωστά τοποθετημένες!! Εδώ ζούμε...πείτε τουλάχιστον ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα στο μεγιστο δυνατόν...και το γιάτι αστό να πάει στην ευχή. Το ξέρουμε γιατί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καφέ σαν να μην τρέχει τίποτα.Καθισματα ΠΟΛΛΆ χωρίς αποστασειΣ.χωρις αντισηπτικα,και προσωπικό χωρίς μάσκες...Έλεος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα πιστεύετε σε ένα τόσο φονικό ιό που λογικά θα πεθάνετε όλοι?? Κρίμα..... Δεν αντιδράς παρόλο που υποφέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ανακοίνωσε ότι υπάρχει παγκόσμια επιβράδυνση στη διασπορά του κορωνοϊού.


    «Η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να εξαπλώνεται, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων έχει επιβραδυνθεί παγκοσμίως, εκτός από τη νοτιοανατολική Ασία και περιοχές της ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
    Στην πρόσφατη επικαιροποίηση των στοιχείων του, ο ΠΟΥ ανέφερε πως η αμερικανική ήπειρος παραμένει η πιο σκληρά πληγείσα περιοχή, καταγράφοντας το 50% των νέων κρουσμάτων και το 62% των θανάτων που σημειώθηκαν παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα.
    Αυτό που διαφαίνεται είναι πως η πανδημία έχει αρχίσει να «εξαντλείται». Θα πρέπει να προσθέσουμε πως τα τεστ στην Ελλάδα έχουν δεκαπενταπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας την Άνοιξη που σημαίνει πως εκ των πραγμάτων τα κρούσματα θα παρουσιάζονταν αυξημένα.

    Δεν είναι ότι δεν είχαμε πολλά κρούσματα και πριν. Είναι ότι δεν το ΞΕΡΑΜΕ.

    Η πανδημία έχει κάνει πλέον τον κύκλο της.
    Ως ποσοστό ναι μεν τα κρούσματα αυξάνονται (λόγω του αριθμού των τεστ και της μετάδοσης) αλλά οι θάνατοι μειώνονται (στην πραγματικότητα όσο μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται και ενα πιο πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας λόγω κορωνοϊού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όσοι κάνουν τους γάμους τους σήμερα και αύριο και τα ψώνια από τα κέντρα γίνανε το πρωί της Παρασκευής , ποιος θα τα αποζημιώσει αυτά τα χρηματα;;εύλογα ρωτάω και ήρεμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη την δικιά τους γούνα σκέφτονται φίλε
      Αυτό καταφέρανε να μαλώνουμε αν υπάρχει η αν δεν υπάρχει αν φοράνε μάσκες η όχι κτλ κτλ
      Ο πραγματικός ιός είναι η κακια που βγαίνει από μέσα μας πλέον σε μεγάλο βαθμό και κρίνουμε τους πάντες
      Αφου κοιτάμε ο καθένας την δικιά μας γούνα και δεν ενδιαφερόμαστε για τον δίπλα μας τουλάχιστον να τον αφήσουμε στην ησυχία του

      Διαγραφή
  6. Όπως και πριν, ραντεβού μετά τις 12 με μπύρες στις πλατείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 141.585 ΚΑΤΟΙΚΟΙ Ο ΝΟΜΟΣ, 100 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ! ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να θεωρείς τον εαυτό σου ως τον κόσμο όλο, να το διερευνήσουμε...Φόρα και καμμιά μάσκα.

      Διαγραφή
    2. Εσύ θα μου πεις τι θα κάνω κ δεν το ξέρω;

      Διαγραφή
    3. ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ!

      Διαγραφή
  8. Ώρα 23.59 δεν κολλάει ο ιός.
    Ώρα 00.01 κολλάει ο ιός.
    Τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτή είναι η υπευθυνότητα των νεοελλήνων, πελατών, επιχειρηματιών και υπαλλήλων. Μπροστά στην δική τους κονόμα δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα. Γι' αυτό και θα κλείνουν ένα ένα τα μαγαζάκια τους. ένα ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐσύ πού γράφεις ὑποτιμητικά γιά τούς Ἕλληνες, δέν πᾷς νά κάνῃς προληπτικῶς κοροϊδοϊοτέστ. Καλά κάνεις, διότι ἂν βρεθῇς «θετικός», θά καραντινιαστῇς οἰκογενειακῶς κ' ἐσύ καί τό μαγαζάκι σου, πού θά κλείσῃς ὅσον οὔπω. Χώρια πού θά βρεθοῦν κἄτι καλοθελητές σἂν ἐσένα, νά σε στιγματίσουν καί ὡς ἀνεύθυνο ἀπό πάνω._

      Διαγραφή
    2. Πάλι εδώ είσαι εσύ ρε? Σ'άφησαν?

      Διαγραφή
    3. @ 09:06 Μόνοι τους το προκάλεσαν! Δεν τους φταίει κανένας άλλος.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ