Quantcast

http://picasion.com/

Συνεργασία Δήμου Καλαμάτας με το ΕΘΙΑΓΕ - Στη Βέροια η διαχείριση της λυματολάσπης

Μία σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην περιβαλλοντική αποκατάσταση του σημείου, πλησίον του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, όπου είναι αποθηκευμένη κατά τις 3 τελευταίες δεκαετίες αφυδατωμένη λυματολάσπη, ανέλαβε η Δημοτική Αρχή. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια
οδηγιών του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, η ΔΕΥΑΚ συνεργάζεται με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), για την αξιοποίηση της αφυδατωμένης λυματολάσπης, η οποία χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς.

Το σημείο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων, όπου και ενημερώθηκε για την όλη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Τονίζεται ότι μέσω της συνεργασίας με το ΕΘΙΑΓΕ, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη περιβαλλοντική αποκατάσταση των 33 στρεμμάτων περίπου, όπου είναι αποθηκευμένη λυματολάσπη 38 ετών!

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος, από το 2010 έχει σταματήσει να αποθέτει στον εν λόγω χώρο την παραγόμενη λυματολάσπη, την οποία και διαχειρίζεται σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού. Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται μεταφορά της παραγόμενης νέας λυματολάσπης -όπως προβλέπεται- σε αδειοδοτημένο χώρο στη Βέροια.


6 σχόλια:

  1. Αυτό ήταν σπόντα για το δικό μας βιολογικό και τα σωματίδια του Θεού; πάει ξεχάστηκε και αυτό, κανείς δεν ασχολείται.
    Παράξενο δημοσίευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν τρεις αναφορές. Μια στην ΕΕ (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), μια στην Αποκεντρωμένη ΚΜ και μία (ακόμη) στη δικαιοσύνη. Κανείς υπεύθυνος δεν ασχολείται. Γι΄αυτούς δεν υπάρχει καν το θέμα.

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς το ρεπορτάζ υπάρχει σε διαδικτυακά μέσα της Καλαμάτας

    https://www.kalamatajournal.gr/messinia/kalamata/item/21995-sth-beroia-phgainei-h-lymatolasph-toy-biologikoy-katharismoy-kalamatas

    https://www.gargalianoionline.gr/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατηγορούν τον Μπέο στον Βόλο οτι μεταφέρει σκουπίδια με πλαστικά με βαπόρια από την Ιταλία και τα καίνε στη Τσιμεντοβιομηχανία μολύνοντας την ατμόσφαιρα.. ε λοιπόν τα ίδια σκατά είναι και οι εδώ αυτοδιοικητικοί αιρετοί και λοιποί...έχουν μετατρέψει την περιοχή μας σε χαβούζα των λυμάτων της χώρας για να κάνουν μπίζνες και έχουν μολύνει ρυάκια ρέματα παραποτάμους και όλους τους φυσικούς αποδέκτες του βιολογικού καθαρισμού. Αυτοί οι τύποι δε μπορούν να διαχειριστούν τα απορρίμματα της πόλης τους και τα μεταφέρουν στη Κοζάνη και δέχονται στον βιολογικό της Βέροιας και σε αδειοδοτημένους χώρους, όπως λέει το ρεπορτάζ, τη βοθρίλα της Καλαμάτας και ποιος ξέρει τα σκατά τίνος άλλου. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λεξη απελπισια, παραγωγο της λεξης ελπιδας. δεν ειναι η φτωχεια και ο μαρασμος αλλα η ελειψη ελπιδας σε αυτη τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ