Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Τι αναφέρει η υπουργός Παιδείας
Την ανησυχία τους εκφράζουν οι αρμόδιοι σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, μετά την πρόσφατη αύξηση και διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού. Σημειώνεται πως το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των συζητήσεων της
κυβέρνησης με το συμβούλιο των επιδημιολόγων ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής πάντως, θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο τα παιδιά να εισέρχονται στη σχολική αίθουσα αφού πρώτα έχουν φορέσει τη μάσκα τους.

Τα βασικά ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων είναι δύο. Το πρώτο σενάριο είναι να βρίσκονται όλοι οι μαθητές στην τάξη αλλά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού να είναι αυξημένα ενώ το δεύτερο είναι η επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας -όπως ίσχυσε στο διάστημα της καραντίνας και των αυστηρών μέτρων-, δηλαδή του διαχωρισμού κάθε τάξης σε δύο τμήματα που θα κάνουν εναλλάξ μαθήματα.


«Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία»

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως «είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία και τα μέτρα τα οποία θα παρθούν».

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα τις τελευταίες ημέρες η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημα μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου για τους φοιτητές, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και δια ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

Τέλος, η κ. Κεραμέως είπε πως υπάρχει ειδική μέριμνα για τα κενά στην αρχή του σχολικού έτους και ότι θα προσαρμοστούν σε αυτά που θα μας πουν οι ειδικοί.

5 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ.
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΙ... Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για εξ αποστασεως online , με καμερα δεν το σκεφτομαστε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτα ειναι μονο για σεμιναρια και για τα πανεπιστημια οχι για καθε βαθμιδα και για αντικατασταση της σχολικης διαδικασιας σε καθημερινη βαση. αλλα ομως ολα ειναι ειναι πιθανα στην χωρα μας

      Διαγραφή
  3. Και οι γονείς, με ποιο τρόπο θα πηγαίνουν στην εργασία τους; εκ περιτροπής; ξέρετε, δεν δουλεύουμε όλοι στο δημόσιο. Αν δεν ανοίξουν τα σχολεία, το κράτος να εγγυηθεί την θέση εργασίας των μητέρων και να καλύψει και το μισθολογικό κόστος της απουσίας. Για τον ιδιωτικό τομέα πάντα, εξάλλου στο δημόσιο ήδη αυτό γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ