Quantcast

http://picasion.com/

Όλα έτοιμα για την διήμερη θερινή πανήγυρη του Αγίου Αντωνίου

Το διήμερο 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας. Το απόγευμα της Παρασκευής 31/7 στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Τιμίου Σταυρού από το Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά και στη συνέχεια θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ το βράδυ θα τελεστεί αγρυπνία. Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Αντωνίου του Βεροιέως και του Τιμίου Σταυρού στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Το πρωί του Σαββάτου 1/8 στις 07:00, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, πρόοδος του Τιμίου Σταυρού και Αγιασμός, ενώ το απόγευμα στις 19:00 θα τελεστεί εσπερινός. 
Με αφορμή τη θερινή πανήγυρη του οσίου Αντωνίου του νέου, πολιούχου της Βέροιας, αρκετοί είναι και φέτος οι μικροπωλητές που έστησαν τους πάγκους τους από νωρίς το πρωί πέριξ του Ιερού Ναού, προσφέροντας διάφορα είδη, παιχνίδια, εκκλησιαστικά είδη, γλυκά κτλ.
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
Η Τροχαία Βέροιας, προκειμένου να διεξαχθούν με ασφάλεια οι παραπάνω θρησκευτικές εκδηλώσεις, θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, την Παρασκευή 31 Ιουλίου και το Σάββατο 1 Αυγούστου. Συγκεκριμένα αποφάσισε:

Από 10:00 ώρα της Παρασκευής 31-07-2020 έως την 24:00 ώρα του Σαββάτου 01-08-2020, την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης, παντός είδους
οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στις κάτωθι οδούς:

α) στην οδό Αγίου Αντωνίου, από τη συμβολή της με την οδό Μαλακούση έως τη συμβολή της με την οδό Βερμίου,
β) στην πάροδο Αγίου Αντωνίου έως τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής, καθώς και
γ) στην Πλατεία Αγίου Αντωνίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα διεξάγεται
μέσω παρακαμπτηρίων οδών. 


Πρόγραμμα

Παρασκευή 31/7/2020
- 19:00: Υποδοχή του Τιμίου Σταυρού. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός
- 23:00: Ιερά Αρυπνία

Σάββατο 1/8/2020
- ο7:00: Αρχιερατιή Θεία Λειτουργία. Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού και Αγιασμός. Χειροτονία Πρεσβυτέρου.
- 19:00 μ.μ. Εσπερινός




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ