Θεία Λειτουργία στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά

Θα γίνει τελικά Θεία Λειτουργία στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά. Όπως ανακοινώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 28 Ιουλίου με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, και τον ευχαρίστησε για τα έργα ανακαίνισης στη Μονή. Την πανηγυρική λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο, θα τελέσουν οι Σεβ. Μητροπολίται Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Ευχαρίστως ανακοινούται, ότι κατόπιν νεωτέρου εγγράφου της Νομαρχίας Τραπεζούντος, αλλά και σχετικής ανακοινώσεως του Εξοχωτάτου κυρίου Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, επετράπη η τέλεσις της Θείας Λειτουργίας εν τη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά κατά την εορτήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την πανηγυρικήν αυτήν Λειτουργίαν θα τελέσουν κατά την μεγάλην Θεομητορικήν εορτήν οι Σεβ. Μητροπολίται Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος την 28ην τ. μ. επεκοινώνησε τηλεφωνικώς προς τον Εξοχώτατον Πρόεδρον κ. Recep Tayyip Erdoğan και τον ηυχαρίστησε διά τα γενόμενα εν τη ως άνω ιστορική Μονή συστηματικά ανακαινιστικά έργα και, επί τη ευκαιρία, διεβίβασεν εις αυτόν τας ευχάς και τα συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της περί αυτό ενταύθα Ομογενείας διά την επί θύραις εορτήν των θυσιών (Kurban Bayramı)».

2 σχόλια:

  1. Δεν πρέπει να πάει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ!Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑΤΙ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΖΑΜΙ!ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ!
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ