Quantcast

http://picasion.com/

Σύψας: Προετοιμαζόμαστε ήδη για το 2ο κύμα του κορωνοϊού

«Κρατάμε την ανάσα μας»
Για τον κορωνοϊό μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (1/7) ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας επισημαίνοντας πως ήδη προετοιμαζόμαστε για το 2ο κύμα του. «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «πείραμα» στον τουρισμό. «Όλοι μας κρατάμε την ανάσα μας για να δούμε τι θα γίνει με τον τουρισμό στα χρόνια της πανδημίας. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Θα πρέπει να δούμε στην πράξη πως θα πάει το σύστημά μας. Πιστεύουμε πως τα πράγματα θα είναι καλά. Τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε ποια θα είναι η επίδραση του ανοίγματος των συνόρων με τους όρους που το κάνουμε στην Ελλάδα» τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μιλώντας για τα κρούσματα εξήγησε:

«Τα κρούσματα που πιάνουμε στα σύνορα, τα πιάνουμε και τα ελέγχουμε. Ανά πάσα ώρα μπορούμε να εντοπίζουμε τον τουρίστα μέσω των στοιχείων του. Ο κίνδυνος να έχουμε διασπορά και εισαγόμενα κρούσματα συνεχώς αυξάνεται. Πρέπει όμως να βοηθήσουν οι πολίτες, να μην υπάρχει συγχρωτισμός καθώς ο κίνδυνος λόγω του ανοίγματος του τουρισμού αυξάνεται» είπε και τόνισε:

«Το στοίχημα είναι τα απομονώνουμε τα εισαγόμενα κρούσματα και να μην υπάρχει διασπορά. Μας ενδιαφέρει η αναλογική τάση. Μας φοβίζουν οι δείκτες. Δεν πρέπει να αυξηθούν».

Αναφέρθηκε επίσης και στη νόσο των χοίρων εξηγώντας πως υπάρχουν πολλοί ιοί που μπορούν να φέρουν επιδημίες. Εξήγησε επίσης ο καινούργιος ιός μέχρι στιγμής δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Γίνονται υπέρ αισιόδοξες έρευνες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αλλά νωρίτερα από του χρόνου το καλοκαίρι δεν θα έχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό με ασφάλεια και να κάνουμε υπομονή» είπε και εξήγησε πως εάν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις όλα θα πάνε καλά.

«Ο ιός είναι παντού γύρω μας, πρέπει να προσέχουμε» δήλωσε κλείνοντας εξήγησε «πιστεύουμε πως το 20 κύμα το περιμένουμε το φθινόπωρο και προετοιμαζόμαστε γι΄αυτό».

4 σχόλια:

  1. Απο τωρα ξερουν ηδη οτι θα ξεσπασει δευτερο κυμα, αν ειναι δυνατον, τι ειστε πια;;
    Πειτε καλυτερα οτι δεν αποτελειωσαμε τον σκοπο σας για να αποτελειωσετε τον Ελληνα πολιτη κ συνεχιζετε μεχρι να χρωσταει τα μαλλιοκεφαλα του, να πειναει η πλειονοτητα κ φυσικα να γινουν μειονοτητα στη χωρα αφου θα βαλετε κ αλλους πακιστανους-αφγανους κ εγω δε ξερω ποιους κ ποσους αλλους, εν περιοδο καραντινας φυσικα που ο Ελληνας δεν θα μπορει να αντιδρασει ..!! Θα πληρωσετε για ολα οσα κανετε στη πατριδα...Καποια στιγμη θα γινει το μεγαλο μπαμ κ μετα τρεχατε να κρυφτειτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΜΑΣΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟΜΑΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
    ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΑ.
    ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΩΑ Ε ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σἄμπως ἀκοῦς προβλέψεις τῆς σατανίστριας Λίτσας Πατέρα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ