Quantcast

http://picasion.com/

Συνέχιση λειτουργίας Δ.Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτών ζητούν οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Από το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Με την Αριθμ. Γ6α/Γ.Π. 38396 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με Αρ. Φύλλου 2881/Β΄/16-7-2020 καταργούνται αρκετά από τα 48 Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας που λειτουργούν στα Νοσοκομεία όπως και στο Γ.Νοσοκομείο Βέροιας καθότι δεν θα δέχονται αιτήσεις νέων καταρτιζόμενων. Θα λειτουργήσουν φέτος με τους καταρτιζόμενους του δεύτερου έτους και μετά θα κλείσουν οριστικά. Προξενεί εντύπωση η εν λόγω απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Σχολές που λειτουργούν πολλά έτη και αποφοιτεί άρτια εκπαιδευμένο Νοσηλευτικό προσωπικό κλείνουν. 

Ζητάμε την αναθεώρηση της απόφασης. Το Υπουργείο Υγείας προβάλλει ως επιχείρημα τον αριθμό των Σπουδαστών. Αυτό όμως δεν μπορεί να σταθεί με δεδομένο ότι δεν δίνουν τη δυνατότητα προκήρυξης για το έτος σπουδών 2020 – 2021 για να διαπιστωθεί ο αριθμός των αιτήσεων. 

Ζητάμε την συνέχιση λειτουργίας των Δ.Ι.Ε.Κ. και την παρακολούθηση της λειτουργίας τους σε συνδυασμό με τον αριθμό Σπουδαστών για την επόμενη πενταετία ώστε να ληφθούν πιο ώριμες αποφάσεις. Καλούμε λοιπόν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει την απόφαση αυτή».

6 σχόλια:

  1. Καταλαβαίνουμε την συναδελφικη αλληλεγγύη αλλά όλοι γνωρίζουν ότι με το ζόρι εύρισκαν σπουδαστές για να ξεκινήσει το τμημα.
    Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνετε λάθος οφείλω να σας ενημερώσω... ουδέ ποτέ η σχολή έριξε δίκτυα ούτως ώστε να ψαρέψει σπουδαστές..είμαι μαθήτρια κ πάω στο 3 εξάμηνο.. έχω να δώσω ένα μεγάλο μπράβο κ πολλά πολλά συγχαρητήρια για το εκπαιδευτικό προσωπικό που καταρτίζουν τα συγκεκριμένα ΙΕΚ νοσηλευτικής όσο αφορά την εκπαίδευση κ τις προσωπικές γνώσεις της συγκεκριμένης σχολής δίνουν πολύ γνώση στους μαθητές.. είναι οι καλύτερες..!!!με εκτίμηση κ σεβασμό προς το πρόσωπο του Διεκ Νοσηλευτικης Βεροίας Τ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λες βρε άσχετε; Προεγγραφές κάνουν για να μπούνε στη σχολή. Απ' τη Θεσσαλονίκη πήγα να μείνω στην Βεροια για να πάω στη σχολή. Απ' όλη την Ημαθία έρχονται σπουδαστές καθε χρόνο και κάνουμε την πρακτική μας στο νοσοκομείο της Βέροιας. Από εμάς στελεχώνεται κάθε χρόνο. Και οι καθηγήτριες μαςέχουν εμπεριστατωμένες γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο. Κάθε χρόνο εγγραφές κανουν. Τους παρακαλούσα για να με πάρουν και εσύ λες ότι με το ζόρι βρίσκουν σπουδαστές; Άλλοι βάζουν μέσω για να τους πάρουν. Άμα δεν ξέρεις καλύτερα να μην μιλάς και πετάς ότι βλακεία σου κατέβει. Άμα κλείσει η σχολή εμείς όλοι που είμαστε στο τμήμα τι θα κάνουμε; θα περιμενουμεΘπεριμένουμε 5 χρόνια γιαμγια να κανουμεακάνουμε πρακτική;και θα ψάχνουμε μήπως μας παρουν ή θα πληρώνουμε ιδιωτικά ΙΕΚ για να πάμε; μας ρωτάς αν μπορούμε; Έλα πλήρωσε τα εσύ αν είναι. Αν θέλεις να είσαι ειλικρινής να μιλάς για πραγματα που ξέρεις και να μη διαδιδεις ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συναδελφική αλληλεγγύη λέει... διαδίδοντας ψέματα χωρίς να γνωρίζει. Γελοιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσω έχω συμφοιτήτρια που έρχεται καθημερινά από θεσ/νίκη γιατί άκουσε τα καλύτερα!

      Διαγραφή
  5. Κάνετε μεγάλο λάθος... ουδέ ποτέ η σχολή έριξε δίχτυα ώστε να ψαρέψει σπουδαστές...η σχολή τουλάχιστον τώρα πού τελείωσα τα δύο πρώτα εξάμηνα έχει κύρος.. σοβαρότητα κ υπεύθυνοτητα τόσο μεταξύ συναδέλφων όσο κ προς τούς μαθητές τής.ολες οι καθηγήτριες είναι Κυρίες κ με ήθος... σπουδαγμένες κ όσα λένε κ μας μαθαίνουν δεν είναι είναι αερολογιες...είναι μαθήματα κ παθήματα των γνώσεων τους... αυτά τα ον λίγης...αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ