Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ψηφιακά το Κτηματολόγιο σε Ημαθία, Κιλκίς, Κοζάνη και Πιερία

Για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία κτηματογράφησης θα γίνεται η διαδικασία ανάρτησης. Για πρώτη φορά ψηφιακά έχει ξεκινήσει η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Κοζάνης, Πιερίας, Λάρισας και Ημαθίας, ενώ στην Ημαθία ξεκινάει στις 22/7. Όπως ενημερώνει το Κτηματολόγιο, η διαδικασία της ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία κτηματογράφησης.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή αν κάποιος έχει μεταβολή στο ακίνητό του (π.χ. τακτοποίηση ημιυπαίθριου χώρου) χρειάζεται να δηλώσει τη μεταβολή αυτή, πέρα από τη ΔΟΥ και τον Δήμο, και στο κτηματολόγιο; Αν ναι, μπορεί να το κάνει και ηλεκτρονικά ή χρειάζεται να προσκομίσει στο κτηματολογικό γραφείο και τα απαιτούμενα έγγραφα; Δώστε μας περισσότερες πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ