Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανήγυρις Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στη Μονή Μεταμορφώσεως Μουτσιάλη Βέροιας

Στις 12 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, που εκοιμήθη  στις 12 Ιουλίου 1994 και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή το πρωί, ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε αρχιερατική θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην πανηγυρίζουσα επί τη μνήμη του Οσίου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μουτσιάλη. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβαμσιώτατος ευλόγησε το κόλυβο του Οσίου.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ταπεινότητα του Οσίου Παϊσίου καλώντας, λέγοντας πως όλοι εμείς που τιμούμε τον Όσιο Παΐσιο, πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε την ταπείνωση και την απλότητα, που έκαναν τον εορταζόμενο όσιο να ξεχωρίζει και να διακρίνεται, όχι μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά να ξεχωρίζει και να διακρίνεται στα μάτια του Θεού, ώστε να έχουμε διά των πρεσβειών του τη χάρη Του, να προκόπτουμε στην εν Χριστώ ζωή και να κερδίσουμε τη σωτηρία μας.

Δείτε φωτογραφίες:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ