Quantcast

http://picasion.com/

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο επιμόρφωσης νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων στο Πανόραμα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 το σεμινάριο επιμόρφωσης (105) νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε σε τρεις εκπαιδευτικές σειρές, δύο στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική και μία στο παράρτημα της Σχολής στη Βέροια, διάρκειας δέκα ημερών η καθεμία. Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εκπαιδευομένων, στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής σειράς στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας στη Βέροια, επιδόθηκαν στους αποφοιτήσαντες πιστοποιητικά σπουδών από τη Διοικητή της Σχολής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Σοφία Γαϊτανίδου.
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες ή Αρχιφύλακες που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα και έχουν δικαίωμα συμμετοχής, δύνανται να συμμετάσχουν στις προαγωγικές εξετάσεις για το βαθμό του Αρχιφύλακα, οι οποίες γίνονται μετά από προκήρυξη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και διενεργούνται με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στην Αττική και στη Βέροια.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα ακόλουθα μαθήματα:
- Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη θέματος)
- Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο
- Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο
- Αστυνομικό Δίκαιο
- Ξένες Γλώσσες (προαιρετικά)

Οι επιτυχόντες προάγονται στο βαθμό του Αρχιφύλακα και παρακολουθούν υποχρεωτικά το εν λόγω σεμινάριο στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας. Η επιμόρφωση αυτή έχει ως σκοπό να μεταδώσει στους σπουδαστές, εκείνες τις νομικές και επαγγελματικές - πρακτικές γνώσεις, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για να είναι σε θέση να εκτελούν σωστά τα καθήκοντα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δέκα ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές.

Τα γνωστικά αντικείμενα του σεμιναρίου ήταν:
- Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο - Εφαρμογή Ποινικών Υποθέσεων
- Θέματα Δημόσιας Ασφάλειας
- Θέματα Γενικής Αστυνόμευσης - Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι
- Θέματα Τροχαίας
- Θέματα Αστυνομικού Ενδιαφέροντος - Διαλέξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ