Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Let'Scan»: Ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Νάουσας

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του θερινού εργαστηρίου ψηφιοποίησης των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Νάουσας με τίτλο «Let’Scan», με τη συμμετοχή μαθητών της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου. Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου με την υποστήριξη του
Δήμου Η.Π. Νάουσας και υπεύθυνο τον μηχανολόγο μηχανικό και ειδικό σε θέματα τρισδιάστατης ψηφιοποίησης, κ. Αλέξανδρο Μπασιακούλη, ο οποίος εκπαίδευσε τους μαθητές σε θέματα τρισδιάστατης σάρωσης (3D Scanning), επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) και ψηφιοποίησης on line βιβλιοθηκών.

Η εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων ψηφιοποίησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου και ώρα 20:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (αίθουσα «Βέτλανς»), με την τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ