Quantcast

http://picasion.com/

Φτιάχνουμε κοτόπουλο Mojito - Καλοκαιρινό, γλυκόξινο, πρωτότυπο!

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Είστε λάτρης του Mojito, του «βασιλιά» των καλοκαιρινών κοκτέιλ; Ήρθε η ώρα να βάλετε το αγαπημένο σας ποτό και στο πιάτο με τη συνταγή που μας προτείνει ο chef του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Δοκιμάστε να ετοιμάσετε Κοτόπουλο Mojito,
μια άκρως καλοκαιρινή, πρωτότυπη συνταγή και με γλυκόξινη γεύση που επίσης θα λατρέψετε! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

- 2 μπούτια κοτόπουλο ( άνευ οστού)
- 60 ml σιρόπι μαύρη ζάχαρη
- 60 ml ρούμι + 1 σφηνάκι
- ¼ φλ. σησαμέλαιο
- Αλάτι, πιπέρι φρέσκο
- 1 κ.γ. ξερό δυόσμο
- Λίγο αλέτρι
- Λίγο σουσάμι λευκό
- 2-3 φύλλα δυόσμου
- 2 lime

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μπουκιές τα μπούτια του κοτόπουλου και τα μαρινάρουμε για 2 ώρες τουλάχιστον σε ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι, ξερό δυόσμο, σιρόπι μαύρης ζάχαρης, ρούμι. Στραγγίζουμε, σουρώνουμε τη μαρινάδα και φυλάσσουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο, πουδράρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου με λίγο αλεύρι και σοτάρουμε καλά σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές.

Κατόπιν σβήνουμε με ρούμι, ρίχνουμε τα υγρά της μαρινάδας, λίγο ξύσμα lime, χυμό lime, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου, λίγο λευκό σουσάμι (προαιρετικά) και φέτες lime.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ