Κορωνοϊός: «Βόμβα» με 10 κρούσματα ήδη από γάμο - γλέντι στη Θεσσαλονίκη

Εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού αποδεικνύεται ένας γάμος και το επακόλουθο γλέντι που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (25/7) που μας πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Την Τρίτη αρκετοί από τους καλεσμένους που βρίσκονταν στο γάμο παρουσίασαν υψηλό πυρετό και άλλα συμπτώματα
που σχετίζονται με τον νέο ιό και την Τετάρτη υπάρχει η πρώτη διάγνωση καλεσμένου ως θετικό στον κορωνοϊό. Την επομένη, ημέρα Πέμπτη (30/7), στα επείγοντα του Παπαγεωργίου μεταφέρθηκαν 12 άτομα από τον συγκεκριμένο γάμο με υψηλό πυρετό και καταβολή δυνάμεων. Στη συνέχεια όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πηγές στο TyposThes, αυτή τη στιγμή έχουμε ήδη 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο γάμο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο γάμος ήταν μια ωρολογιακή βόμβα. Αν ο ασθενής – μηδέν που βρίσκονταν εκεί χαιρετήθηκε με όλους τους καλεσμένους αντιλαμβάνεστε πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη».

«Φουντώνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη», τονίζει μιλώντας στο TyposThes ο Συμεών Μεταλλίδης, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ, υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αναφέροντας πως ένας από τους ασθενείς που σχετίζονται με τον γάμο μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Μεταλλίδης δύο άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Εντατική Μονάδα του ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ