Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατ’οίκον εκπαίδευση σκύλων τώρα και στην Ημαθία

Η Βασιλεία Μαντζάνα, εκπαιδεύτρια σκύλων στη Βέροια και στην Αλεξάνδρεια, εργαζόμενη στη σχολή “Themis Fousias K9” μας μιλάει για το επάγγελμα της που ολοένα και ανθεί: 
«Έχοντας δουλέψει για ένα διάστημα στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, η εμπειρία μου
στην Βέροια και γενικότερα στον νομό Ημαθίας ως επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων ήταν αρκετά διαφορετική. Ο μοναδικός παράγοντας που παρέμεινε ίδιος, είναι η αγάπη των κηδεμόνων για τους σκύλους τους. Είναι λογικό παρόλα αυτά η κάθε περιοχή να έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Η Βέροια για παράδειγμα -καθώς και η Αλεξάνδρεια- έχει σε ένα σημαντικό ποσοστό σκύλους που ζουν σε αυλές. Προσπαθώ μέσω της δουλειάς μου να εντρυφήσω στους ιδιοκτήτες νέες συνήθειες και γενικότερα να τους κάνω να αντιληφθούν ποιες είναι οι βασικές ανάγκες των σκύλων και πώς να τις καλύψουν. Ο ρόλος μου εδώ, στον τόπο όπου μεγάλωσα και τελικά δουλεύω, είναι να βοηθήσω κηδεμόνες και σκύλους να έχουν μία αρμονική συνύπαρξη και να αλλάξω την νοοτροπία του κόσμου απέναντι στους σκύλους συνεργαζόμενη με όσους έχουν, αλλά παράλληλα σεβόμενη και όσους δεν έχουν. Εννοείται πως δεν λείπουν οι δύσκολες συνθήκες -όπως ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων παραδείγματος χάριν-, αλλά είναι και αυτές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να δουλέψουμε και να είμαστε αποτελεσματικοί. Άλλωστε, γιατί να μην ενημερωθούμε και να ξέρουμε πώς να δράσουμε σαν κηδεμόνες και γενικότερα σαν πολίτες; Τα "όπλα" μας ενάντια στις αντιξοότητες είναι οι γνώσεις, οι τεχνικές, η ετοιμότητα και η νοοτροπία μας.

Έχω μεγάλη αγάπη για τη δουλειά μου και χαίρομαι που καταφέρνουμε μαζί με τους κηδεμόνες των σκύλων να φέρουμε ισορροπία και μια όμορφη καθημερινότητα στο σπιτικό τους!

· Τι ακριβώς κάνει ένας εκπαιδευτής σκύλων; 


Η σχολή μας προσφέρει αποκλειστικά κατ’οίκον εκπαίδευση για family dogs και στην ουσία εκπαιδεύει το κηδεμόνα του σκύλου. «Εκπαιδεύουμε τον άνθρωπο να εκπαιδεύσει το σκύλο του». Μέσω της διαδικασίας που ακολουθείται ο άνθρωπος μαθαίνει να επικοινωνεί με το σκύλο του σαν οικογένεια πετυχαίνοντας έτσι μια αρμονική συμβίωση.

Υπάρχει η προεκπαίδευση κουταβιών (2 έως 5 μηνών) που είναι ουσιαστικά το νηπιαγωγείο του σκύλου. Οι πρώτοι μήνες της ζωής του είναι οι πιο κρίσιμοι και καθορίζουν εξολοκλήρου την προσωπικότητα του.

Έπειτα από 6 μηνών και άνω είναι η βασική υπακοή, είναι ουσιαστικά το “κανονικό σχολείο” το Α και το Ω της εκπαίδευσης. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται και εντός σπιτιού αλλά κυρίως στον τόπο της καθημερινής βόλτας του. ώστε η εκπαίδευση να γίνεται σε απόλυτα ρεαλιστικές συνθήκες.

Ασχολούμαστε με όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς ανεξαρτήτως μεγέθους, φυλής και ηλικίας. Στόχος μας η ενημέρωση του κάθε κηδεμόνα για όλες τις σωματικές και νοητικές ανάγκες του σκύλων του και η καθοδήγηση ως προς την αντιμετώπιση και επίλυση καθημερινών καταστάσεων.


· Πόσο διαρκεί η εκπαίδευση σκύλου; 

Μια εκπαίδευση σκύλου διαρκεί 8 εβδομάδες / 1 μάθημα τη βδομάδα, γιατί ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης πρέπει να εκπαιδεύσει τον σκύλο του στο διάστημα πριν το επόμενο μας μάθημα, έτσι ώστε να μάθει να ακούει τον ίδιο και όχι μόνο τον εκπαιδευτή.

Επιπλέον η σχολή μας οργανώνει και τα δωρεάν ομαδικά μαθήματα κοινωνικοποίησης, τα οποία γίνονται σε πολυσύχναστο χώρο για να μάθει το σκυλί να ακούει τον κηδεμόνα του κάτω από δύσκολες συνθήκες.»

Σχολή: Themis Fousias K9

"We train you to train you dog"

Τηλ. Επικοινωνίας: 6989679999





Βρείτε μας και στο διαδίκτυο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ