Quantcast

http://picasion.com/

Αγανακτισμένοι οι αγρότες στη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας

«"Αλλεργικοί" στο ροδάκινο οι εκάστοτε Υπουργοί - Δεν τους ενδιαφέρει»
Γενική συνέλευση στον αύλειο χώρο του πρώην Δημαρχείου Μακροχωρίου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020 ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας. Το παρών έδωσαν, ο Δήμαρχος
Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Ηλίας Τσιφλίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος του Α.Σ. Απόλλων Κουλούρας Γιώργος Νεστορόπουλος, ο διευθυντής της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Στέφανος Νταούκας, ο πρόεδρος και ο ταμίας του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας Παναγιώτης Πασάκης και Γιάννης Χριστοφορίδης αντίστοιχα, καθώς και αγρότες της Ημαθίας.

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας λέγοντας πως τα ερωτήματα κάθε χρόνο παραμένουν τα ίδια, ιδιαίτερα με αυτό της τιμής, ενώ έκανε λόγο μεταξύ άλλων για αναδιάρθρωση των καλλιεργειών που πρέπει να γίνει συντεταγμένα από την πολιτεία, στην οποία συμφώνησε και ο αντιδήμαρχος. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Α.Σ. Πέλλας λέγοντας πως «κάποια στιγμή πρέπει οι βιομηχανίες να σταματήσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος των αγροτών γιατί θα μας αναγκάσουν να φύγουμε από την γη», συμπληρώνοντας πως η εκτίμηση για τιμή στα 26 λεπτά βρίσκει τους παραγωγούς κάθετα αντίθετους, ζητώντας μια αύξηση ισάξια με την περσινή τιμή. 
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χρήστος Βοργιάδης, ξεκίνησε καυτηριάζοντας την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τις τιμές, λέγοντας πως για να κρατήσει τις τιμές χαμηλά στηρίχθηκε σε υποθετικά σενάρια και στην αβεβαιότητα λόγω κορωνοϊού. «Εμείς δεν νιώθουμε ως παραγωγοί αβεβαιότητα; Μόνο οι βιομήχανοι νιώθουν αβεβαιότητα; Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, όπως έλλειψη χεριών και αύξηση του μεροκάματου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βοργιάδης.
Στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου ενημέρωσαν σχετικά για τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπου του τέθηκαν τρία ζητήματα, το υπόλοιπο 35%, τα ΠΣΕΑ και την τεχνολογία στο χωράφι και τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΕ Κώστα Αποστόλου, ενώ ακολούθησαν ερωτήματα από τους αγρότες και προτάσεις οι οποίες και καταγράφηκαν. 
Ακούστηκαν πολλές απόψεις ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις από τους παραγωγούς που φώναζαν πως δουλεύουν και καλλιεργούν κάτω του κόστους, πως οι βιομήχανοι κερδοσκοπούν εις βάρος τους και πως πρέπει να δοθεί λύση πριν αναγκαστούν να φύγουν από τα χωράφια. Έγινε λόγος για έλλειψη πολιτικής βούλησης για το θέμα του ροδάκινου, «είναι "αλλεργικοί" στο ροδάκινο, δεν τους ενδιαφέρει, κάθε χρονιά θα περνάει έτσι», όπως ειπώθηκε. Ακούστηκε ως λύση η αναδιάρθρωση καλλιέργειας και η πίεση προς την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Ακούστηκε και η αντίθετη άποψη, πως η λύση δεν είναι η αλλαγή καλλιέργειας αλλά είναι να βγούμε από το εμπάργκο.

Δείτε φωτογραφίες:




































2 σχόλια:

  1. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ! Ευτυχώς, βέβαια, δεν είναι ενωμένο ούτε δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ.
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΉ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ" ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΜΙΣΗ ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ