Quantcast

http://picasion.com/

Φυσικό αέριο: Βέροια και Αλεξάνδρεια ανάμεσα στις 34 πόλεις που θα μπουν στο δίκτυο έως το 2024

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε 34 πόλεις της Ελλάδας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Συγκεκριμένα, επενδύσεις ύψους 270 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2024 για την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε 34 πόλεις της χώρας προβλέπει το Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Δημόσιας ΔΕΔΑ, που συζητήθηκε τη Δευτέρα σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Γεράσιμο Θωμά.

Στόχος να εξυπηρετηθούν 57.000 καταναλωτές

«Το φυσικό αέριο επεκτείνεται γρήγορα και δυναμικά. Το δίκτυο της ΔΕΔΑ θα επεκταθεί σε 34 πόλεις της Ελλάδας μέσα σε μια πενταετία, με στόχο να καλύψει σε πρώτη φάση 57.000 καταναλωτές», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης. Ο κ. Θωμάς σημείωσε από την πλευρά του ότι γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι οι δημοπρατήσεις των έργων και τα έργα να αρχίσουν από τις αρχές του επόμενου χρόνου. «Είναι πολύ σημαντικό και για τη ΔΕΔΑ και για τον Έλληνα καταναλωτή αλλά και για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, που είναι σε κατάσταση ιδιωτικοποίησης. Υπενθυμίζω ότι όλα τα επιχειρησιακά σχέδια των εταιρειών φυσικού αερίου είναι δεσμευτικά για 5 χρόνια για όποιον είναι ο καινούργιος ιδιοκτήτης των εταιρειών αυτών», ανέφερε ο υφυπουργός.

Σε ποιες πόλεις επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου

Το πρόγραμμα προβλέπει την επέκταση των δικτύων στις εξής πόλεις:

Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα και Καβάλα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά και Αλεξάνδρεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Οινόφυτα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Καστοριά, Γρεβενά, Άργος Ορεστικού, Μανιάκοι, Αμύνταιο, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Πάτρα, Αγρίνιο, Πύργος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μειώνεται το ενεργειακό κόστος με την επέκταση του φυσικού αερίου

Ο εφοδιασμός των περιοχών αυτών θα γίνεται είτε μέσω αγωγού είτε με μεταφορά του αερίου σε συμπιεσμένη (CNG) ή υγροποιημένη μορφή (LNG). Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ τόνισε ότι η έλευση του φυσικού αερίου στις πόλεις αυτές θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ πρόσθεσε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΔΑ προβλέπει έως το 2036 επενδύσεις ύψους 470 εκατ. ευρώ και 170.000 νέες συνδέσεις καταναλωτών στο δίκτυο φυσικού αερίου.

3 σχόλια:

  1. 2010 είχαμε δηλώσει ότι θέλαμε να συνδεθούμε στο δίκτυο φ. α.
    2020 και ακόμα συνδεόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ ΜΥΡΙΣΕ ΑΕΡΙΟ ΕΧΘΕΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ Η ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ