Κορωνοϊός: Έξαρση στα Βαλκάνια - Σκέψεις για κλείσιμο των συνόρων

Την ανησυχία του για τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, χαρακτηρίζοντας πάρα πολύ κακά τα δεδομένα στα σύνορά μας. Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων και αν συνεχιστεί η κατάσταση και
αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων, είπε, μιλώντας στον ΣKAΪ, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν πιστεύει πως θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, τόνισε ο κ. Γώγος.

«Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι από την Αλβανία, έχουν επίσης, μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Σχετικά με τα πανηγύρια τόνισε ότι ή πρέπει να απαγορευτούν ή να υπάρχει επιτήρηση. Σε κάθε περίπτωση, οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες, όπως τόνισε. Για τα νεότερα στοιχεία ο κ. Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας, προσέθεσε.

3 σχόλια:

  1. Εμείς δεν ανησυχούμε γιατί είμαστε Ευρωπαίοι και όχι Βαλκάνιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως γίνονται έλεγχοι έρχονται από Αλβανία ανεξέλεγκτοι κ ούτε κάθονται 14 μέρες γυρνάνε στα χωριά στα βουνοχωρια κ δουλεύουν κιόλας έρχονται σε επαφή με κόσμο δουλεύουν στα χωράφια στους χώρους εστίασης χωρίς κανέναν έλεγχο που είναι η αστυνομία να τους ελέγξει;πουθενά μπαίνουν βγαίνουν έλεγχος πουθενά τα βλαχοχώρια ήταν καθαρά τώρα θα γεμίσουν κ είναι κ οι περισσότεροι ηλικιωμένοι αλλοιμονο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού δεν γίνονται τεστ στα σύνορα.... Ψέματα λένε για τα μάτια του κόσμου. Εμένα ήρθαν φίλοι και συγγενείς από Αγγλία και πουθενά δεν τους έκαναν έλεγχο. Ούτε από Αλβανία που ήρθαν δεν τους έκαναν έλεγχο πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ