Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά: Ανακοίνωσε νέα μέτρα για μάσκα, γάμους, νοσοκομεία κ.α.

Ανησυχία μετά τα 78 σημερινά κρούσματα - 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τα 78 νέα
κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε με μάσκα και ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα που θα ισχύουν από 1 έως 15 Αυγούστου, μεταξύ των οποίων και η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, η μείωση των ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις, 

Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι τα εξής:

Πιο συγκεκριμένα, μετά από σχετική πρόταση και συνεννόηση με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Από αύριο 1/8 έως τις 31/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών).

2) Από αύριο 1/8 έως τις 15/8 ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων  (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία. Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15/8.

3) Από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

4) Από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

5) Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.

6) Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως τις 31/8.

7) Παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

8) Παράταση έως τις 31/8 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ.

9) Έως τις 31/8 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).

10) Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι τις 15/8 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

11) Έως τις 15/8 παρατείνεται, επίσης, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).

12) Τέλος, από 1/8 έως και τις 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.


Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει αναλυτικά:

Στα 78 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.477, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. Τα 1.267 (28.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.218 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών. Οι δύο (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 55.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 66 (32.0%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων:

- δέκα (10) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- επτά (7) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
- εικοσιτέσσερα (24) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
- δεκαοκτώ (18) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
- τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου
- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας
- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης
- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής
- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας

11 σχόλια:

 1. Ο ιός φαίνεται έχει μία ευαισθησία στις μεγάλες χριστιανικές εορτές, μία το Πάσχα, τώρα με τον 15Αύγουστο της Παναγίας. Αν είχαμε άξιους πνευματικούς ηγέτες δεν θα τολμούσαν οι άθεοι πολιτικάντηδες να πράξουν τίποτα.
  Βρίσκουν και κάνουν. Τώρα, λοιμοξιολόγοι,κρούσματα και θάνατοι, τρίχες κατσαρές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοψε της μπαρουφες

   Διαγραφή
  2. Ε ναι, γιατί δε θέλεις να πας εκκλησία σε μιαν άκρη από απόσταση να ακούσεις τη λειτουργία. Θέλεις να πας στο Σελι να τριφτεις επάνω σε καμιά 3000 άτομα ή σε ξανά μιτσομπαρο να πιεις τα άντερα σου και να μη ξέρεις ποιον αγκαλιάζεις. Ρε αντε σοβαρευτειτε. Αν θέλετε να γιορτάσετε μπορείτε θρησκευτικά και όμορφα. Ολα τ άλλα, της κοντής ψ.... της φταίνε οι τρίχες.

   Διαγραφή
 2. Άλλος ένας συνομωσιολογος μας πλάκωσε πήγαινε να κολλήσεις και εάν επιβιώσεις έλα Να μάς πεις πως ήταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσείς μόνο συνωμοσίες βλέπετε..Σας λένε την αλήθεια και κοιμαστε με ταχύτητα...Μάθατε να πιστεύετε ότι σας λένε και κάνατε την τηλεόραση το δεξί σας χέρι.. Πρόβατα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν πειράζει εμείς είμαστε πρόβατα εσύ φρόντισε να κολλήσεις να μας πεις πως ειναι

   Διαγραφή
  2. Ἐσεῖς κινδυνεύετε νά πεθάνετε ἀπό τόν φόβο σας καί χωρίς νά ἔχετε κολλήσει ὅ,τι δήποτε. Ἅμα φταρνιστῆτε ἀπό πιπέρι ἢ γῦρι ἀνθέων, θά νομίσετε ὅτι... νοσεῖτε ἀπό κοροϊδοϊό! Καλά, ἂν ἀκούσετε ὅτι βρεθήκατε θετικοί στόν κοροϊδοϊό, ἀσχέτως πού καί τό τέστ PCR εἶναι ἀναξιόπιστο, μέ τόσο σανό πού ἔχετε καταναλώσει ἀμάσητο, σᾶς λυπόμαστε. Συνέλθετε! Χαλαρώστε! Μία ἴωσι πειό ἀκίνδυνη καί ἀπό τῆς γρίππης εἶναι. Καί σταματήστε νά τρομοκρατῆτε καί ἄλλους μέ τίς φαντασιώσεις σας. Θά πάρετε κόσμο στόν λαιμό σας, πού θά πάῃ ἀπό πανικό, ὄχι φυσικά ἀπό τόν κοροϊδοϊό.

   Ἡ ὁλλανδική κυβέρνησι δέν συνιστᾷ κἂν μάσκες, πολλῷ δέ μᾶλλον δέν τίς ἐπιβάλλει. Οἱ παρ' ἡμῖν «εἰδικοί» ἀπό τά Lidl οἱ ὁποῖοι «συνεβούλευσαν» στήν ἑλληνική κυβέρνησι τῷ 2009 τήν ἀγορά 16 ἑκατομμυρίων ἐμβολίων γιά τόν ἄλλο κοροϊδοϊό, τῆς γρίππης Η1Ν1 (πού πάλι ὁ Π.Ο.Υ. εἶχε βαφτίσει βλακωδῶς «πανδημία»), σᾶς τρομάζουν καί πάλι. Ποιόν πᾶτε καὶ ἐμπιστεύεστε; Λογικευτῆτε ἐπί τέλους! Καταστρέφετε τήν κοινωνία μέ τίς παράλογες φοβίες σας καί τίς ἐμμονές σας, δέν τό καταλαβαίνετε;

   Διαγραφή
 4. Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση.Και ο ιός υπάρχει φυσικά,γιατί κατέχουν και χημικά και βιολογικά όπλα και τα χρησιμοποιούν για δικούς τους λόγους οποιαδήποτε στιγμή για να φέρουν το φόβο στους ανθρώπους , να πλήξουν τις ανθρ,ωπινες σχέσεις και να αποτρέψουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Όμως τι μπορεί τον πιστο να τον χωρισει απο τη λατρεία προς το Θεό; Ο Οεός είναι πνεύμα και πνευματικά μπορούμε να τον λατρεύουμε και από το σπίτι μας.Δεν είναι ανάγκη να συνωστίζεται κανείς σε διαφορες εκδηλώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπράβο ακριβώς έτσι είναι και ας αφήσουμε αυτούς που δεν πιστεύουν στον ιό στην τύχη τους. Πραγματικά πιστούς καλούς ανθρώπους που συνοστιζονται στις εκκλησιες δεν έχω συναντήσει. Η πίστη είναι μέσα μας κ στις πράξεις μας.

   Διαγραφή
 5. Σαν τους Βασκους αυτονομιστες της ΕΤΑ ο Χαρδαλιας..μια κουκουλα του λειπει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ολοκληρωτισμος...Part B

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ