Quantcast

http://picasion.com/

Όλα όσα έγιναν στα εγκαίνια της Γέφυρας Κούσιου

Δείτε το φωτορεπορτάζ
Τα εγκαίνια της γέφυρας Κούσιου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουλίου 2020 στη Βέροια. Η γέφυρα που κατασκευάστηκε με τα χρήματα από την δωρεά ύψους 2,5 εκατομ. ευρώ των αδελφών Κούσιου και ενώνει τον Προμηθέα με την περιοχή Κτηνιατρείο, παραδόθηκε πλέον, έπειτα από 10 χρόνια, στους πολίτες, που από απόψε θα μπορούν να τη διασχίζουν με τα πόδια ή με τα οχήματά τους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ε
κπρόσωποι της πρώην και νυν δημοτικής αρχής, των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών του τόπου, τα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής της δωρεάς των Αφών Κούσιου, η οικογένεια Κουτόβα και συνεχιστές της κληρονομιάς των αδελφών Κούσιου, καθώς και πλήθος πολιτών. Πολύς ήταν ο κόσμος που λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, διέσχισαν με τα πόδια την γέφυρα για να δούνε από κοντά το πολυπόθητο αυτό έργο.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε σε όλο αυτό το διάστημα, από το 2010 που ξεκίνησε η κατασκευή του έργου, μέχρι και τη σημερινή ημέρα, που παραδόθηκε στους πολίτες. «Σε όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις συγκρούσεις, τις απογοητεύσεις, δύσκολες αποφάσεις και χρονοβόρες νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν χάσαμε ποτέ την πίστη μας για την επιτυχή έκβαση του έργου. Πλέον το πολυπόθητο έργο είναι γεγονός», είπε, κάνοντας αναφορά στα αδέλφια Κούσιου -Ιωάννης, Εμμανουήλ και Αντώνιος- που δυστυχώς δεν πρόλαβαν να δούνε το έργο να υλοποιείται. «Μια εξέλιξη που μας θλίβει», την χαρακτήρισε ο Δήμαρχος, λέγοντας στη συνέχεια πως «ο μόνος τρόπος για να απολογηθούμε απέναντί τους για την μεγάλη καθυστέρηση, ήταν η υλοποίηση της γέφυρας.
Με την γενναιόδωρη πράξη τους απέδειξαν ότι υπάρχουν και στις μέρες μας φωτεινά παραδείγματα αυθεντικής αγάπης για τον τόπο και προσφοράς για τον συνάνθρωπο. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη τους και τους ευχαριστούμε για την φιλοπατρία τους. Θα σας θυμόμαστε πάντα με μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη», ανέφερε κλείνοντας ο Δήμαρχος Βέροιας, ευχαριστώντας όλους όσους, σε όλη τη διάρκεια των 10 ετών, βοήθησαν στην αποπεράτωση του έργου.
Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων, τον τέως αντιδήμαρχο τεχνικών και αρμόδιο για το έργο Άρη Λαζαρίδη και τα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής της δωρεάς, Κώστας Τσιλογιάννης και Πέτρος Κουτόβας, συνεχιστής της επιχείρησης των αδελφών Κούσιου. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος, ο Μητροπολίτης διέσχισαν συμβολικά την γέφυρα, ακολουθούμενοι από τον κόσμο που παραβρέθηκε στα εγκαίνια. Η γέφυρα θα παραδοθεί απόψε κιόλας στην κυκλοφορία.

Δείτε φωτογραφίες:









































































31 σχόλια:

  1. Η Ουσουλτζογλου η Χαρούλα φορούσε μάσκα για τον κορονοϊό ήνα μην την γνωρίσει ο κόσμος και την αρχίσει στα μπινελίκια που μετά 10 χρόνια τελείωσαν την γέφυρα; αλλά ποιος εχασε την ντροπή να την βρούνε αυτοί οι αποτυχημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι Έλληνας είσαι εσύ αγόρι μου μπράβο

      Διαγραφή
    2. Ανόητε, μικρόψυχε, πριν ρίξεις το φαρμάκι σου (το οποίο σε πνήγει αργά και σταθερά), σκέφτηκες άραγε μήπως έχει κάποιο άτομο σε εφπαθή ομάδα υγείας ;
      Αλλά που να σε αφήσει το μίσος. Μείνε λοιπόν με το μίσος σου και άσε την πόλη να προχωρήσει χωρίς εσένα.

      Διαγραφή
    3. αγγελουδι μου ανυποψιαστο αγνο και ασπιλο εσυ.Εργο πνοης.

      Διαγραφή
    4. Πανέξυπνε και αγράμματε που θα προχωρήσεις την πόλη μπροστά , ευπαθή λέμε άκου εκεί εφπαθή ! Με κάτι μεγαλόψυχους τύπους σαν κι εσένα κατάντησαν μια γέφυρα σάβανο του Λαέρτη ...

      Διαγραφή
    5. Μάσκα έπρεπε να φοράνε όλοι εκεί πέρα, σε μία πόλη που συναγωνίζεται σε κρούσματα την Ξάνθη - ενώ την είχε βγάλει καθαρή στο πρώτο κύμα του κορωνοιού - και προχτές είχε και το πρώτο θύμα από τον κορωνοιό. Προφανώς όλοι αυτοί που ήταν ο ένας επάνω στον άλλον εκεί δεν το έμαθαν και νόμιζαν ότι πήγαν σε πανηγύρι. Αλλά στη Βέροια ζούν σε παράλληλο σύμπαν, ούτε έλεγχοι στα μαγαζιά, ούτε πρόστιμα ούτε τίποτα. Θα τρέχουν όλοι αυτοί οι εξυπνάκιδες κατόπιν εορτής και θα τους φταίει ο Τσιόρδας και ο Χαρδαλιάς για τα χάλια τους.

      Διαγραφή
  2. άλλη μια μεγάλη δωρεά ΒΛΑΧΩΝ ευεργετών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σε τρώει εσένα;
      Ε ρε προβλήματα που έχει ο βλάχος;
      (η σωστή ανάρτηση και όχι η προηγούμενη)

      Διαγραφή
    2. Ας μήν το αναλύσουμε καλύτερα βλάχε! Κατάλαβες?

      Διαγραφή
    3. Ο βλάχος δεν τρώει για να μην χεσει

      Διαγραφή
  3. Ολοι μάσκες βλέπω και απόστασης και τα μαγαζιά τα γράφουν αρε σκοτωμα που θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι κάτι θα βρούμε να πούμε άλλος καλό άλλος κακό πάντα κάτι πότε δεν θα αρέσει σε όλους .ας ευχηθούμε να είναι λειτουργική και να δώσει μια ανάσα στην κίνηση . Καλορίζικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω οτι τηρησαν όλα τα μέτρα προστασίας. Έπεσαν χαιρετούρες κ χειροφιληματα! Τα πανυγηρια όμως απαγορευονται! Έτσι είναι αυτά οι πολιτικές φιέστες επιτρέπονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι είστε για γέλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε φέραμε κανέναν κορονοϊό -ευλογία από την γέφυρα φέραμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βέβαια θα μπορούσαν να φορούν για την περίσταση αποκριάτικες μάσκες ! Αλήθεια ο αστυνομικός διευθυντής που καμάρωνε στο πανηγύρι δεν είναι υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Ούτε αποστάσεις, ούτε μάσκες, οι καρέκλες δίπλα δίπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και όλα αυτά για μια γέφυρα 100 μ. που χρειάστηκαν τόσα χρόνια,και 2,5 εκ.€ για να γίνει.
    Άντε την άλλη φορά θα εγκαινιάσουμε και μια διάβαση πεζών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξέχαστη θα μου μείνει η τοποθέτηση της πρώην Δημάρχου,κας Ουσουλτζόγλου,σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα πληρωμή κάποιου λογαριασμού του εργολάβου με τον οποίο υπήρχαν διενέξεις,διαφωνίες που κατέληξαν στην αποχώρηση- αποπομπή του: δεν γνωρίζω τι να σας προτείνω για να ψηφίσετε !!!!!!!!

      Διαγραφή
  12. Δυστυχώς, σχεδόν κανείς δεν τηρεί αποστάσεις, ελάχιστοι φορούν μάσκες και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι αρχές της πόλης δίνοντας το κακό παράδειγμα φιλούν και τον σταυρό, ο ένας μετά τον άλλο!
    Απαράδεκτα πράγματα. Άλλωστε τα πανηγύρια απαγορεύτηκαν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι δυτικες συνοικιες σε καθε δημο χωρας και ηπειρου ιθισται να ειναι υποβαθμισμενες. αρα τα υπολοιπα ειναι για λαικη καταναλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΛΕΠΩ ΟΛΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ~} ~}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ότι και να λέτε, η ιστορία κατέγραψε ότι ο Δήμαρχος Βοργιαζιδης Κωνσταντίνος έκανε και εγκενίασε τη γέφυρα των Μεγάλων Δωρητών Αδελφών Κούσιου.
    (σε όσους δεν αρέσει αυτό καλύτερα να το συνηθίσουν, δεν αλλάζει )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο ελλειπε να μην ολοκληρθει το εργο!!! με ετοιμα και παρκαρισμενα λεφτα;;;;!!! και το καμαρώνεις ε;;;; αντι να μας προβληματιζει ολους και αυτο ( οπως πολλα αλλα) το ασχημο και απαραδεκτο γεγονος της καταστασης μας.
      αλλα με τους "ψιλοασχετοανικανους" που εκλεγουμε γενικα για να μας κυβερνουν - διοικούν εδω και πολλες δεκαετιες εδω φτασαμε, στην ολικη χρεοκοπια οικονομιας, κοινωνιας, εθνους, πολιτισμου κτλ.
      ισως μονο ο... θεος να μας σωσει, οπως συμβαινει σχεδον παντα!

      Διαγραφή
    2. Με άλλο αντιδήμαρχο σταμάτησε το έργο (ο οποίος ούτε εμφανίστηκε, με τι μούτρα να εμφανιστεί;) και μάλιστα ο Βοργιαζιδης τότε δεν ήταν ούτε εκλεγμένος. Αυτός όμως το τελειωσε το έργο, άρα δεν είναι ανίκανος. Άλλος το άφησε, άλλος το τελείωσε. Να τα λέμε όπως είναι τα πράγματα.

      Διαγραφή
  16. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 3 ΧΡΟΝΙΑ! ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ? ΤΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος κορονοιος και πράσινα άλογα εδώ και 30 χρόνια υπάρχουν ποιο σοβαροί ιοί απλώς το έριξαν έτσι για να δουν την αντιδράσεις του κόσμου
      Έρχεται η παγκοσμιοποίηση

      Διαγραφή
  17. Γάντια, μάσκες τίποτα ε! Υποσαχάρια φραππεδούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σάκης..
    Πάντως οι περισσότερη μιλάμε για τον αυτοσχέδιο κορονοιο εδώ μέσα πάρα για την ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλορίζικη η γέφυρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ