Quantcast

http://picasion.com/

Δωρεά γλυπτών στη Βιβλιοθήκη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον γλύπτη Μιχάλη Κευγά για τη δωρεά τριών (3) γλυπτών για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον τον αριθμό των 160.000 τεκμηρίων και εκτός από βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, περιλαμβάνει συσκευές τεχνολογίας, δίσκους βινυλίου, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης και άλλα. Ο κ. Κευγάς και η σύζυγός του Αργυρώ Βλαστάκη - φιλόλογος, παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη τη λειτουργία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας και εκτιμούν τον πολυδιάστατο ρόλο των Βιβλιοθηκών στην ευημερία κάθε τόπου. Τα γλυπτά τοποθετήθηκαν στον ημιόροφο της Βιβλιοθήκης, στο τμήμα Εφημερίδων - Περιοδικών και Τοπικής Ιστορίας και σας προσκαλούμε όλους να τα θαυμάσετε.
Ο Μιχάλης Ζ. Κευγάς γεννήθηκε το 1943 στην Καλλιθέα Αττικής από Μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς. Φοίτησε στο Τμήμα Σχεδιαστών της Διπλαρείου Σχολής και αργότερα (1969 – 1971) σπούδασε Διακόσμηση στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο (Σχολή Δοξιάδη). Είναι μέλος του ΕΕΤΕ. Έργα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο (Οδός Πανός, Μανδραγόρας, Φιλολογική), σε σχολικά βιβλία (Αντιγόνη – Φιλοκτήτης Β΄ Λυκείου, Χημεία Γ' Γυμνασίου), στο Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών «ΜΕΛΙΣΣΑ» και υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Σε δημόσιους χώρους εκτίθενται η προτομή του Θανάση Ραγάζου, Βαλκανιονίκη στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού Βόλου (ορείχαλκος 1991), ανάγλυφο προφίλ του Βασίλη Μανωλόπουλου, αθλητικού παράγοντα στο Θεμιστόκλειο Γυμναστήριο Πειραιά (ορείχαλκος, 1992) και γλυπτή κεφαλή στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (ορείχαλκος, 2011).
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της​ δωρεάν στα μέλη της. Στήριξε και στηρίζει την επιτυχημένη λειτουργία της και στην υποστήριξη που της παρέχουν μεμονονωμένοι ιδιώτες, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, δημόσιες επιχειρήσεις και φιλανθρωπικά σωματεία τους οποίους ευχαριστεί θερμά.

2 σχόλια:

  1. Θα αραχνιάσουν και αυτά όπως και πολλά άλλα στα υπόγεια του κτηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρό τό κακό, ἂν εἶναι ὅλα κακάσχημα ὅπως τά εἰκονιζόμενα._

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ