Quantcast

http://picasion.com/

Αναστάτωση για τα 9 «ορφανά» κρούσματα στην Κοζάνη - Ραγδαία αύξηση τα τελευταία 24ωρα

«Καμπανάκι» για τα πανηγύρια - Κυρώσεις ή και απαγόρευση αν δεν τηρηθούν τα μέτρα
Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές για την αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα
Κοζάνης, όπου μέσα σε λίγες ώρες επιβεβαιώθηκαν 9 «ορφανά» κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, όλα τα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται «συμπτωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος». Τρεις ασθενείς εξ αυτών νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και παρακολούθηση. Μεταξύ των εννέα νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα επτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. «Τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως ορφανά», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος.

263 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια


Ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν 263 νέα κρούσματα, με τα περισσότερα να είναι εισαγόμενα.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση. «Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορωνοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα και παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ