Quantcast

http://picasion.com/

Αυτός θα είναι ο κορυφαίος καλοκαιρινός προορισμός για τους Βεροιώτες

Η Καραϊβική της Ηπείρου
Στην εποχή του κορωνοϊού που όλα τα σχέδια ανατρέπονται και αλλάζουν, χιλιάδες Βεροιώτες φέτος, θα αναζητήσουν περιοχές που είναι εύκολα προσβάσιμες και κυρίως δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνα ή πλοία. Ο φόβος του συνωστισμού παραμονεύει και οι περισσότεροι θα επιλέξουν παραλίες και αμμουδιές που εξυπηρετούνται οδικώς και βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Ημαθία. Μια τέτοια περίπτωση είναι και τα Σύβοτα, που όχι άδικα, έχουν χαρακτηριστεί ως η... Καραϊβική της Ηπείρου!

Εικόνες ειδυλλιακές, σχεδόν εξωτικές με την εναλλαγή του άφθονου πράσινου με τα γαλανά και τιρκουάζ νερά να γίνεται με τρόπο μοναδικό. Αυτό το συναρπαστικό λοιπόν τοπίο, αντικρίζει κανείς όταν βρεθεί στα Σύβοτα. Τα Σύβοτα στην Ήπειρο είναι χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο, τον οποίο κοσμούν, σαν κέντημα, νησάκια και νησίδες. 

Η δαντελωτή ακτογραμμή τα έχει όλα, από αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά μέχρι κρυφούς, άγνωστους ορμίσκους. Ήταν γνωστά από την αρχαιότητα, λόγω της ναυμαχίας των Συβότων του 433 π.Χ., ενώ σήμερα αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Ηπείρου. 

Σε πολύ μικρή απόσταση από τον οικισμό, βρίσκονται οι ακτές της Ηπείρου που είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Η σαγηνευτική Μπέλα Βράκα, η Μέγα Άμμος, η Μικρή Άμμος, η Πισίνα, η Μέγα Ντράφος και η Αγία Παρασκευή είναι μερικές από αυτές. 

Δείτε τις μαγευτικές φωτογραφίες:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ