Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σύψας: «Κίνδυνος να έρθει δεύτερο κύμα - Μύθος ότι δεν κολλάμε λόγω της ζέστης»

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγχρωτιζόμαστε ανεξέλεγκτα και να μην το πληρώσουμε και να μην το δούμε μετά από 14 μέρες» ανέφερε ο έμπειρος καθηγητής. Με τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού να παρουσιάζονται στην Ξάνθη αλλά και σε τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα, ο κ. Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο ιός δε συγχωρεί τα λάθη. «Οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι της πανδημίας που είναι τα ταξίδια από το εξωτερικό (εισαγόμενα κρούσματα) και συνωστισμός και συγχρωτισμός, στην Ελλάδα, ήδη έδωσαν τα πρώτα τους δείγματα ότι είναι σε θέση να κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα μας. Οι επόμενες κινήσεις θα είναι, αφενός μεν τα αεροδρόμια υψηλού κινδύνου να λάβουμε μέτρα και αφετέρου, σε περιοχές της χώρας με πολλά κρούσματα να επανέλθει μια κατάσταση καραντίνας. Οι αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες ημέρες» και συνέχισε:

«Η επιδημία δεν έφυγε. Όσοι πήραν θάρρος από τα λίγα κρούσματα τώρα κατάλαβαν ότι δεν είναι εύκολο και ότι οι συγχρωτισμοί πληρώνονται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγχρωτιζόμαστε ανεξέλεγκτα και να μην το πληρώσουμε και να μην το δούμε μετά από 14 μέρες».

Μύθος ότι δεν κολλάμε λόγω της ζέστης

«Η αυξημένη θερμοκρασία ενδεχομένως να ελαττώνει τη μεταδοτικότητα κατά 10% με 15% Το υπόλοιπο 85% παραμένει! Υπενθυμίζω ότι ο κύριος τρόπος που έχει ο ιός για να διασπείρεται είναι ο συγχρωτισμός. Όταν παραβιάζουμε τον κανόνα της απόστασης. Να τα αποτελέσματα! Και μπορεί να δούμε τα ίδια αποτελέσματα που έχουμε παραβάσεις. Να δούμε τα ίδια αποτελέσματα σε πιο πολλές μέρες» είπε ο κ. Σύψας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ