Σύψας: Ήδη αύξηση του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα

«Παίζουμε με τη φωτιά» προειδοποίησε για τον τουρισμό ο καθηγητής λοιμωξιολόγος
Στους κινδύνους από την σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν υιοθετηθεί για την επιδημία του κορωνοϊού και τον τουρισμό αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας. «O μεγαλύτερος

κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός», είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι «ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος». Όπως εξήγησε ο κ. Σύψας, στη Βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη. Στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων. «Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός».

Για τα τεστ στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα ο κ. Σύψας είπε πως δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες, συμπλήρωσε.

Για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται, είπε ο καθηγητής. Τέλος, για τα μέτρα στις παραλίες ο κ. Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες. Επίσης, το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες θα επιτραπεί.

4 σχόλια:

  1. Κανονικά, αὐτό τό ἄρθρο θά ἔπρεπε νά εἶναι στήν στήλη μέ τά ἀνέκδοτα, ἄν δέν εἶχε τόσο ὀδυνηρές ἐπιπτώσεις._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 534 ευρω με αναστολη εργασίας και στο δημόσιο και μετά ζητήστε του συνέντευξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το λογικό (με όσα έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα) θα ήταν ίσως να μας αφήσουν να κολλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι αφού μέσα στο καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον μη συνωστισμό ίσως θα είχαμε καλύτερη διασπορά και ανοσία αγέλης. Έτσι το χειμώνα θα είχε αντισώματα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών με λιγότερους κινδύνους . Αλλά ο τουρισμός και τα χαμένα έσοδα από αυτόν δεν μας αφήνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ