Συνάντηση κορυφής Χαλκίδη+Βράνα με Υπουργό και Πρόεδρο ΕΛΓΑ

Με τον ΥΠΠΑΤ Μάκη Βορίδη τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Αγροτικού μας συλλόγου αποτελούμενη από τον πρόεδρο Τάσο Χαλκίδη και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Βράνα. Στην συζήτηση με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη τέθηκαν όλα
τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού Ημαθίας με τις εξελίξεις στο ροδάκινο, το εργατικό ζήτημα, και οι τελευταίες ζημίες από την κακοκαιρία και τις χαλαζοπτώσεις. Ζητήθηκε και συμφωνήθηκε η επίσκεψη εκ νέου του Υπουργού στην Βέροια για την πραγματοποίηση της δυο φορές αναβληθείσας από τον περασμένο χειμώνα σύσκεψης για το ροδάκινο, που όπως τότε έτσι και τώρα, θα συνδιοργανωθεί με την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και την Αντιδημαρχία Αγροτικού του Δήμου Βέροιας. Ο χρόνος της πραγματοποίησης θα ορισθεί από κοινού και προσδιορίζεται προς τα τέλη του Ιούνη.
Ακολούθησε επίσκεψη στον Διοικητή του ΕΛΓΑ με την παρουσία του τοπικού βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα, όπου τέθηκαν οι επιπτώσεις από τις τελευταίες εξελίξεις των ζημιών που έπληξαν τον νομό, (ακαρπίες, χαλαζοπτώσεις) η καθυστέρηση των περσινών πληρωμών, η σημερινή κατάσταση των αγροτών αλλά και εν γένει η πορεία των ζημιών, η αντιχαλαζική προστασία, οι δυνατότητες τροποποίησης του κανονισμού, κλπ. Επίσης έγινε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Βεσυρόπουλο Απόστολο στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν τα θέματα των αγροτών του νομού και η πορεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ