Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεκίνησε η εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον δήμο Βέροιας

Στη δημιουργία ξεχωριστής ιστοσελίδας στο site του δήμου που θα αφορά στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), όπου θα αναρτάται το υλικό που θα προκύπτει κατά την κατάρτισή του, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος Βέροιας, προκειμένου να υπάρχει συνεχής ενημέρωση των πολιτών και των ενδιαφερομένων αλλά και συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό. Το ΣΒΑΚ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και ο δήμος Βέροιας είναι ένας από τους 162 δήμους που συμμετέχουν, έχοντας θέσει ως στρατηγική κατεύθυνση την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών στην αστική περιοχή του Δήμου και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Η διαδικασία για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ έχει ξεκινήσει, με διάρκεια από 12/06/2020 έως 11/08/2021. Η σχετική ανακοίνωση του δήμου Βέροιας αναφέρει τα εξής:

 Ο Δήμος Βέροιας είναι μεταξύ των 162 Δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).Ο Δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και έχοντας θέσει ως στρατηγική κατεύθυνση την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, προωθεί την υλοποίηση στρατηγικού Σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας κατοίκων και επισκεπτών στην αστική περιοχή του Δήμου και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Η διαδικασία για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία με εξωτερικό ανάδοχο (Project4 IKE), με διάρκεια από 12/06/2020 έως 11/08/2021.

Το συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο θα θέσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί στη διάρκεια των επόμενων ετών, για την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών, με στόχο την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου, αποδοτικότερου, δικαιότερου και περιβαλλοντικά φιλικού κυκλοφοριακού συστήματος. Ως περιοχή παρέμβασης του ΣΒΑΚ νοείται η πόλη Βέροιας και οι κύριες συνδέσεις με τις λοιπές Δημοτικές Ενότητες.

Η συμμετοχή και η διαρκής ενημέρωση των πολιτών και φορέων αποτελούν βασικές επιδιώξεις τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης του ΣΒΑΚ όσο και κατά τη διαδικασία υλοποίησης των μέτρων του σχεδίου που αφορούν διάφορες κοινωνικές και πληθυσμιακές ομάδες. Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες διαβούλευσης θα προκύψουν οι προτάσεις και παρατηρήσεις κατοίκων και φορέων σχετικά τόσο με τα προβλήματα και την υφιστάμενη κατάσταση όσο και με τις προκαταρκτικές προτάσεις μετέπειτα.

Ο Δήμος Βέροιας για την πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των ενδιαφερομένων ομάδων θα δημιουργήσει ξεχωριστή ιστοσελίδα για το ΣΒΑΚ στο site του Δήμου όπου και θα αναρτάται όλο το απαραίτητο υλικό που θα προκύπτει κατά την κατάρτιση του Σχεδίου.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τις ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες για να σχεδιάσουμε όλοι μαζί από κοινού το μέλλον μας και να συμβάλλουμε στην επίλυση των βασικών προβλημάτων κινητικότητας του Δήμου μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μια πιο βιώσιμη πόλη για όλους.

10 σχόλια:

  1. Καλά όλα.
    Βγάλτε απο το κέντρο δημο-νομαρχια-κεπ. Μην κουβαλάτε όλο το νομό Ημαθίας στη μητροπόλεως.
    Μετα κάντε Σβακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το θεό όχι άλλη ανάπλαση στην πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρέψου, οι πόλεις αλλάζουν προς το καλύτερο (χωρίς αυτοκίνητα και με περισσότερο πράσινο, προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πάμε). Εσύ ;

      Διαγραφή
    2. άλλαξε η πόλη προς το καλύτερο κανοντας παρκινγ για λυκους και ανσασερ για αλεπούδες με τσιμεντα που ξηλωνονται και κατασκευες που δεν εχουν καμια συνοχη? εκτός αν εισαι εργολαβος η δημοτικος συμβουλος οποτε δικαιολογείται η αποψη σου.

      Διαγραφή
    3. ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΠΥ-ΠΑΣΤ ΠΟΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΑΓΑΝ ΦΑΓΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΗ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΚΑΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ή ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
      ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ
      - ΣΤΡΕΟΦΗ ΑΝΠΟΙΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΟΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΕ ΠΟΥ ΑΜΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ,
      - ΣΤΡΟΦΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ, ΡΕ ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΥ Η ΜΟΥΡΗ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ,
      - ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΕΩΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΡΕ ΓΑΤΟΝΙΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΚΕ ΔΙΑΒΑΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΥΦΛΟΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΑΚΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑ ΓΙΑ ΠΑΤΕ ΔΕΙΤΕ ΡΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΜΑ
      - ΟΙ ΚΑΘΕΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕΩΣ ΤΙ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕ ΓΑΤΟΝΙΑ ( ΣΤΕΓΗ Κ.Λ.Π.) ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ;;;
      ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
      ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΝ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΧΩΣΑΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ

      ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΦΑΓΑΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΛΛΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
      ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΣΚΑΨΕ ΧΑΛΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕ.

      ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΜΟ ΡΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ...

      ΦΑΤΕ ΡΕ, ΦΑΤΕ.

      Διαγραφή
    4. ΕΣΥ ΜΑΓΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΕ ΚΟΒΩ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ, ΜΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΜΕ 2 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΙΧ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΟΑ ΓΙΑ ΤΡΕΧΑΛΑ - ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.
      ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΠΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ.

      Διαγραφή
  3. Σοβαρός άνθρωπος δεν ξεκινάει ποτέ φράση με "σοβαρέψου". Τσουτσέκια που με δανεικές σκέψεις νομίζουν πως είναι στην πρωτοπορία και κουνάνε και το δάχτυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ