Quantcast

http://picasion.com/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Βέροια

ΠΑΜΕ - Συνδικάτο γάλακτος, τροφίμων & ποτών - Συνταξιούχοι ΙΚΑ - ιδιωτικοί υπάλληλοι
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συλλαλητήριο διοργανώνουν στη Βέροια δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, το  Σωματείο
Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας και η επιτροπή αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βέροιας. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:30 στην πλατεία Δημαρχείου. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αγωνία χιλιάδων εργαζομένων για το αν θα έχουν δουλειά και με τι όρους, η ανησυχία για το δημόσιο σύστημα Υγείας που είναι αθωράκιστο, με πιθανές ολέθριες συνέπειες σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας, τώρα είναι η ώρα να μετατραπεί σε αγώνα και διεκδίκηση για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για προστασία της υγείας, συνολικά της ζωής μας.

Το διάστημα της καραντίνας και μπροστά στην επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου δε μείναμε σιωπηλοί, δε συναινέσαμε σε μια «εθνική ομοψυχία» για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων σε συνθήκες απότομης επιδείνωσης της ζωής των εργαζομένων. Πρωταγωνιστήσαμε στον αγώνα για τη στήριξη των μάχιμων υγειονομικών και του δημόσιου συστήματος Υγείας, κόντρα στην πολιτική της εμπορευματοποίησης που το έχει καταστήσει ανίκανο να προστατεύει το λαό ,αναδείξαμε τα προβλήματα των εργαζομένων στα Σούπερ- Μάρκετ , διαδηλώσαμε για μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση σαν έτοιμη από καιρό πήρε μια σειρά αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα με το πρόσχημα του κορονοϊού, μέτρα που θα μονιμοποιήσει με τα νομοσχέδια που προτίθεται να φέρει και είναι βγαλμένα από τα συρτάρια των μονοπωλιακών ομίλων και του ΣΕΒ. Αξιοποιεί την πανδημία για να φορτώσει για μια ακόμα φορά τα βάρη στις πλάτες του λαού και να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο από την προηγούμενη αντεργατική λαίλαπα ενισχύοντας τη φαρέτρα της εργοδοσίας με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Όλο αυτό το διάστημα το ΕΚΒ δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, για την ανάγκη προστασίας της υγείας των εργαζομένων, την ανάγκη θωράκισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Σιγή ασυρμάτου από τη συμβιβασμένη ηγεσία του ΕΚΒ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη τους. Προετοιμάζουμε, την αντεπίθεσή μας για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας και του πλούτου που εμείς παράγουμε σε αυτή την ζωή.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, να αναδεικνύουμε όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς ,οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι.

Καλούμε τους μικροεπαγγελματίες, τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας που βλέπουν το εισόδημά τους και τη ζωή τους να τσακίζεται από την ίδια πολιτική που διαχρονικά ασκούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, να δυναμώσουν το ρεύμα αντίστασης και να ενισχύσουν τη λαϊκή συμμαχία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές ΠΝΠ που πάρθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

• Να ενταθούν οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και το ΣΕΠΕ σε όλους τους χώρους εργασίας και στους δυο Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου και ιδιαίτερα στα κονσερβοποιεία και τα διαλογητήρια

• Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη των εργοδοτών. Να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων.

• Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας πενθήμερο – οχτάωρο, να μπουν κλιματιστικά σε όλους τους χώρους δουλειάς.

• Σε πόλεις και χωριά που υπάρχουν συγκεντρωμένες επιχειρήσεις οι μονάδες υγείας να είναι στελεχωμένες με ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων.

• Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

• Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

4 σχόλια:

  1. ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΕΊ ΑΠΌ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
    ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΛΎΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΎΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΧΟΤΖΑ κτλ, ΑΠΌ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΊΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΉΣΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΏΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συγχαίρω σε μερικές γραμμές είπες όλη την αλήθεια.

      Διαγραφή
  2. Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι βιοτεχνιες, που πίνουν το αίμα του Ελληνα εργατη και να κάνουμε εισαγωγή ότι προϊόντα χρειαζόμαστε από την Κίνα που ως γνωστόν προστατεύει το προλεταριατο και τσακίζει το διεθνές κεφάλαιο προς όφελος μιας ουμανιστικης θεώρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς σαν μεγαλοβιομήχανοι, καραβοκυραίοι που είστε, αράξτε στον καναπέ σας, αφού έχετε λύσει όλα σας τα προβλήματα και ασχοληθείτε με τα ΡΙΑΛΙΤΙ στη TV και τα υπόλοιπα σκουπίδια που θρέφουν το μυαλό σας. Και αφήστε, βρε κυρ Παντελήδες, αυτές τις μειοψηφίες να ταράζουν τη μακάρια ζωή σας... Καλά εσύ που έγραψες για την Κίνα, θέσε υποψηφιότητα για Όσκαρ ανοησίας. Θα... το πάρεις. Είσαι ασυναγώνιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ