Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σαρωτικό μπουρίνι στη Βέροια - Σοκάρουν οι εικόνες

Ξεριζώθηκαν δέντρα - Καταπλακώθηκε ΙΧ
Ισχυρό μπουρίνι σάρωσε τη Βέροια νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020. Ήταν γύρω στις 5 όταν παρά την λιακάδα που επικρατούσε εκείνη την στιγμή, ξεκίνησε να βρέχει και μέσα σε λίγα λεπτά εξελίχθηκε σε σαρωτικό μπουρίνι. Η ορμή του νερού
και του αέρα ήταν τόσο δυνατή, που ξερίζωσε πολλά δέντρα σε όλη την πόλη, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και υπερχείλισαν φρεάτια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας τρέχει από εκείνη την ώρα σε δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται και η Αστυνομία αλλά και ο δήμος Βέροιας για να επέμβει όπου χρειαστεί, με προσωπικό και οχήματα και κυρίως να περισυλλέξει τα ξεριζωμένα δέντρα.
Στο μάτι του κυκλώνα φαίνεται πως μπήκε η οδός Ανοίξεως, καθώς εκεί εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής οι μεγαλύτερες καταστροφές. Συγκεκριμένα, δίπλα από την παιδική χαρά στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, ξεριζώθηκε ένα τεράστιο δέντρο και έπεσε κλείνοντας όλο τον δρόμο, την κατηφόρα που οδηγεί στην οδό Στρατού. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιος πεζός ή όχημα, καθώς η πτώση του δέντρου θα ήταν μοιραία, όπως φαίνεται και στις σχετικές εικόνες, ενώ «τυχεροί» ήταν και οι οδηγοί των οχημάτων που είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους ακριβώς μετά τη στροφή. 
Λίγα μέτρα πιο κάτω, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα μεγάλο κομμάτι δέντρου έσπασε και καταπλάκωσε ένα λευκό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Πρόνοιας. Ευτυχώς ούτε και εκεί σημειώθηκε τραυματισμός αν και τα κλαδιά του δέντρου έφτασαν μέχρι τα μπαλκόνια των πρώτων ορόφων. Ο νεαρός ιδιοκτήτης του οχήματος που κατοικεί στο σημείο, ειδοποιήθηκε από τους γείτονες και βγαίνοντας αντίκρισε το όχημά του καταπλακωμένο και έχοντας υποστεί αρκετές ζημιές. Η Πυροσβεστική απομάκρυνε τους κορμούς και το αυτοκίνητο παραλήφθηκε από όχημα της οδικής βοήθειας.

Δείτε φωτογραφίες από τα δύο σημεία στην Ανοίξεως:

















9 σχόλια:

  1. αυτα τα δενδρα επρεπε να εχουν κλαδευτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ψάχνετε για ενόχους κάθε φορά που συμβαίνει κάτι. Το φαινόμενο ήταν ακραίο. Προφανώς θα υπάρξουν και ζημιές. Ανθρώπινες ζωές να μη θρηνούμε μόνο και όλα τα υπόλοιπα γίνονται. Εύχομαι το παλικάρι με το άσπρο Ι.Χ. να είχε στην ασφάλειά του κάλυψη για φυσικά φαινόμενα, ώστε να αποζημιωθεί τουλάχιστον για τη ζημιά που έπαθε.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ "ΕΝΟΧΟΥΣ". ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ( ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ) ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ.

      Διαγραφή
  2. κακως ο Δ.Β. αφηνει δεντρα πανω απο 3 - 3,5μ. μεσα στην πολη. περα απο τα 2-3 ιστορικα δεντρα ολα τα αλλα πρεπει να κλαδευτουν και να κοντύνουν άμεσα για λογους ασφαλειας αλλα και καλλωπισμού - αισθητικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απαραδεκτο να υπαρχουν τοσο ψηλα δεντρα στην πολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AKOMA MIA PROTOPORIA STON DHMO MAS....SYGXARITIRIA STON DHMARXO MAS GIA THN PROETIMASIA POY EIXE KANEI ME OLO THN OMADA TOY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ