Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ψήνεστε για σπιτικές κρέπες; Δοκιμάστε τες στον φούρνο σε 2 εκδοχές!

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Περιμένεις παρέα στο σπίτι και θέλεις να ετοιμάσεις κάτι πολύ νόστιμο και εύκολο; Είσαι λάτρης της κρέπας και θέλεις να τη δοκιμάζεις σε όλες τις πιθανές εκδοχές; Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει πεντανόστιμες κρέπες στο φούρνο σε δύο εκδοχές, κρέπες με σπανάκι και φέτα και κρέπες με κιμά, περιχυμένες με πλούσια μπεσαμέλ. Μόλις βγούνε από τον φούρνο... θα γίνει χαμός! Δείτε τι υλικά θα χρειαστείτε και τη συνταγή:

Για τις κρέπες
500 γρ. γάλα
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
50ml ηλιέλαιο
2 φλ. αλεύρι γοχ
Λίγο λάδι για το ψήσιμο κάθε κρέπας

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, σουρώνουμε για να μην έχει σβόλους και ψήνουμε κουταλιά κουταλιά σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δυο μεριές.

Α. με σπανάκι και φέτα:

Υλικά: 1/2 κιλό σπανάκι
200 γρ. φέτα
1/2 ματσάκι δυόσμου, ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε για 4-5΄ σε άφθονο αλατισμένο νερό . Κατόπιν το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι. Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την φέτα, τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά. Τοποθετούμε τη φάρσα μας στις μισές κρέπες, τις κλείνουμε φάκελο και τις στρώνουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ, λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο και ψήνουμε για περίπου 30-40΄ στους 180 ( σε προθερμασμένο φούρνο).
B. με κιμά:

Υλικά:
1/2 κιλό κιμά
3 ώριμες τομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας, λίγο ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100γρ. κασέρι τριμμένο

Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά. Αφού χρωματίσει σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον μαϊντανό και το ξύλο κανέλας. Τέλος προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό κ σιγοβράζουμε για ½ ώρα. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα τυριά κι ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τη φάρσα μας στις υπόλοιπες κρέπες, τις κλείνουμε φάκελο και τις στρώνουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ, λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο και ψήνουμε για περίπου 30-40΄ στους 180 (σε προθερμασμένο φούρνο).

Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
2 κρόκοι αυγού
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
λευκό πιπέρι

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα( να γίνουν ομοιογενές μίγμα). Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε μέσα τους κρόκους αυγού(δυνατά για να μην ψηθούν) και μετά το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ