Quantcast

http://picasion.com/

Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλαδικές - Τι «έπεσε» στην έκθεση

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 και με δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους να πέφτουν στην μάχη για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με δύο συστήματα εξέτασης και με μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους επιτηρητές και αποστάσεις 1,5
μέτρου μεταξύ των θρανίων, οι υποψήφιοι κλήθηκαν σήμερα να εξεταστούν στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - Έκθεση (Γενικής Παιδείας). Αύριο Τρίτη 16 Ιουνίου, είναι η πρεμιέρα και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Το θέμα της έκθεσης, αλλά και οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι βασίστηκαν σε τρία κείμενα. Το πρώτο, ήταν ένα διασκευασμένο κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, που έχει δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο. Το δεύτερο ήταν ένα δοκίμιο του συγγραφέα, μεταφραστή και εκδότη Κώστα Ε. Τσιρόπουλου, το κείμενο «Γράφειν», που ανήκει στη συλλογή δοκιμίων «Η Μόνωση ως Συνομιλία» (2003). Το τρίτο, ήταν ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση» (2012).

Οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων κλήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους και να απαντήσουν σε ερωτήματα για άρθρο του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη.

Δείτε τα θέματα που κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι:

Νέο σύστημα Ημερήσιων και Εσπερινών









Παλαιό Σύστημα Ημερήσιων και Εσπερινών








3 σχόλια:

  1. Πραγματικά διάβασα τα θέματα και σκυλοβαρέθηκα. Πόσο λάθος σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια έχουμε τελικά! Πόσο βαρετό έχουμε κάνει στο σχολείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα θεματα ηταν πολυ ωραια,αλλα ειναι για αλλους ανθρωπους που εχουν πληροφορηθει οτι εδω και αιωνες εχει εφευρεθει η τυπογραφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελείως αναχρονιστικά τα θέματα.Θα μπορουσαν να είχαν μπει το 1950.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ