Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Πνίγηκε» η Βέροια - Δέντρα έπεσαν σε παιδικές χαρές και στέγες σχολείων

Πρωτοφανούς έντασης μπουρίνι έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου τη Βέροια. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που δεν υπήρχε ορατότητα ούτε σε απόσταση λίγων μέτρων και το νερό «σάρωνε» σαν άσπρη κουρτίνα όλη την πόλη. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τα ορμητικά νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους και να βουλώνουν τα φρεάτια με σκουπίδια και φύλλα. Το ισχυρό μπουρίνι που διήρκεσε περίπου 15 με 20 λεπτά ήταν αρκετό να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην πόλη, από πτώσεις δέντρων, υπερχειλίσεις φρεατίων, πλημμύρες, πτώσεις σοβάδων από πολυκατοικίες, φθορές στο οδόστρωμα και πτώσεις λαμαρινών από στέγες. Στην οδό Ανοίξεως καταγράφηκαν, μια πτώση μεγάλου δέντρου και μια αποκόλληση ενός μεγάλου κλαδιού που καταπλάκωσε ΙΧ, όπου και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνσή τους (δείτε εδώ).
Παρά την σαρωτική ένταση που είχε το μπουρίνι, ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Από την μανία του φαινομένου δεν γλίτωσαν ούτε παιδικές χαρές και στέγες σχολείων. Συγκεκριμένα, στην οδό Τρεμπεσίνας, μεγάλος κορμός δέντρου αποκολλήθηκε και έπεσε στην στέγη κτίσματος του 6ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει «προϊστορία» με πτώσεις δέντρων. Θυμίζουμε ότι πριν από 2 περίπου χρόνια, οι δυνατοί άνεμοι είχαν προκαλέσει την πτώση τμήματος ενός μεγάλου δέντρου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο, το οποίο αποκολλήθηκε και έπεσε. Ευτυχώς τα παιδιά βρισκόταν εκείνη την ώρα στις αίθουσες και δεν ήταν ώρα διαλείμματος.
Δέντρο έπεσε και μέσα στην παιδική χαρά της οδού Γράμμου, που βρίσκεται πάνω από το 7ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Βέροιας, λίγα μέτρα μακρυά από την Ανοίξεως όπου καταγράφηκαν και οι άλλες πτώσεις δέντρων. Πάλι καλά που η βροχή είχε τέτοια ένταση και οι πολίτες δεν κυκλοφορούσαν στον δρόμο ούτε βρισκόταν παιδιά στις παιδικές χαρές και έτσι γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Δείτε φωτογραφίες και από τα δύο σημεία:










2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια πανέτοιμος ο Δήμος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας συνεχισουν να βουλωνουν τα φρεατια ολοι ο θα δουμε την Βεροια με θαλασσα ....Θα δικαιολογησουμς κ τον ορισμο" παραλια" που εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ