Quantcast

http://picasion.com/

Παράταση 1 μήνα στις φορολογικές δηλώσεις ζητάει ο Τσαβδαρίδης

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2019 τουλάχιστον για έναν μήνα και μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2020 ζητάει από τον Υπουργό Οικονομικών ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επισημαίνει ότι οι λογιστές της χώρας είναι αδύνατον να διεκπεραιώσουν τον τεράστιο όγκο των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι την υφιστάμενη καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου καθώς:
  • Οι μισές φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ακόμη υποβληθεί
  • Το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis καθημερινή βάση παρουσιάζει προβλήματα, τα οποία καθυστερούν την εργασία των λογιστών
  • Παράλληλα με την περίοδο υποβολής φορολογικών δηλώσεων, οι λογιστές καλούνται να διεκπεραιώσουν και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις όπως ΦΠΑ, ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) ΦΜΥ, Ε9, ρυθμίσεις, όπως και όλες τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις Αποφάσεις που πρέπει να διεκπεραιώσουν λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει ότι η παράταση είναι αναγκαία και για τους ίδιους τους φορολογούμενους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Αναλυτικά, η κατατεθείσα Ερώτηση του κ. Τσαβδαρίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών:

Θέμα: «Απαραίτητη η παράταση προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2019»

Κύριε Υπουργέ. Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούουν οι λογιστές της χώρας τονίζοντας ότι θα είναι αδύνατον να διεκπεραιώσουν τον τεράστιο όγκο των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι την υφιστάμενη καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι:

Μέχρι του παρόντος έχει υποβληθεί πανελλαδικώς μόνο το 50% των συγκεκριμένων δηλώσεων και άρα το επόμενο 50% θα πρέπει να υποβληθεί στο ελάχιστο διάστημα των 15 ημερών

Το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis καθημερινή βάση παρουσιάζει προβλήματα, τα οποία προκαλούν μεγάλες δυσκολίες στους λογιστές, καθυστερούν άδικα και χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα την εργασία τους και ορθώνουν επιπρόσθετα εμπόδια στο έργο τους, συμπυκνώνοντας έτι περαιτέρω τις ασφυκτικές προθεσμίες καθώς

Παράλληλα με την περίοδο υποβολής φορολογικών δηλώσεων, οι λογιστές καλούνται να διεκπεραιώσουν και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις όπως ΦΠΑ, ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) ΦΜΥ, Ε9, ρυθμίσεις, όπως και όλες τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις Αποφάσεις που πρέπει να διεκπεραιώσουν λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού (μείωση ενοικίων, υποβολή εντύπων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού εργαζομένων και εργοδοτών, υποβολή εντύπων για το Πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, Ειδικό έντυπο για το δώρο Πάσχα, υποβολή αιτήσεων και διεκπεραίωσης αυτών για το Πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ και εισπρακτέας προκαταβολής)

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κρίνεται απολύτως απαραίτητη η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον του ενός μηνός και μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2020 προκειμένου και οι λογιστές φοροτεχνικοί να μπορούν να διεκπεραιώσουν με αρτιότητα τις δηλώσεις αλλά και οι φορολογούμενοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Είναι στις προθέσεις σας η παράταση της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2019 τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2020;

3 σχόλια:

  1. Μπράβο Λάζαρε.Κανε κάτι μπας και μαζέψουμε κάνα φράγκο να πληρώσουμε την εφορία.Θα μας λύσει τα χέρια Η παράταση. ρσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΛΑΖΑΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πρέπει να είσαι πολύ large, οπότε ό,τι και να προτείνει για τους φόρους δεν σε νοιάζει φαίνεται.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ