Quantcast

http://picasion.com/

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου έδωσαν τα χρήματα της εκδρομής για τις ανάγκες του Σχολείου

Σε μια όμορφη και αξιέπαινη πράξη προχώρησαν οι μαθητές της Τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Βέροιας. Όταν ακυρώθηκε η τριήμερη εκδρομή τους, αποφάσισαν να διαθέσουν το χρηματικό ποσό που είχαν ήδη συγκεντρώσει, για να καλύψουν ορισμένες ανάγκες του σχολείου. Με τα χρήματα αυτά αγοράστηκε ένας βιντεοπροβολέας καθώς και ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων για τη σχολική βιβλιοθήκη. Ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου ευχαριστούν τους μαθητές για τη δωρεά τους και τους εύχεται να κάνουν στο μέλλον πολλά και συναρπαστικά ταξίδια, «γεμάτα περιπέτειες, γεμάτα γνώσεις»!

12 σχόλια:

  1. Καμμία έξοδος και είσοδος κινδύνου να γινει, γιατί φοβάμαι ότι θα καουν σαν τα ποντίκια , αν γίνει κανένα κακο. Πυροσβεστική δεν μπορεί να μπει εντός αυλής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα χρήματα ο δήμος τα δίνει σε ασανσέρ στην ελιά, που το έχει χρησιμοποιεισει μόνο ο εγκαταστα της την ημέρα παράδοσης του έργου και σε κυλιομενες εξωτερικες σκάλες που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα και δε θα γίνουν τα επόμενα 50 χρόνια. Οι γονείς δίνουν τα χρήματα σε βιβλία ενώ η βιβλιοθήκη Βέροιας έχει χιλιάδες και δεν κάνει δέκτες δωρεές τίτλων που υπάρχουν στα ραφια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελεος με την γκρινια σας ολα σας φταινε μην γινει κατι καλο στην πολη μας

      Διαγραφή
  3. Άν είναι δυνατόν. Όλα από τις τσέπες των γονέων, η σχολική επιτροπή δηλαδή τι ρόλο παίζει; Κανείς δεν συμβούλεψε αυτά τα παιδιά ότι η υποχρέωση αυτή ανήκει στη σχολική επιτροπή του Δήμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρευτείτε επιτέλους και αφήστε αυτά τα γελοία σχόλια. Αν υπάρχουν θέματα ειναι αρμοδιοτητα και ευθύνη του αρμοδιοτητα να τα λύσει. Όμως...
    Τα παιδιά έκαναν μια αξιέπαινη κίνηση και αυτό είναι το θέμα κι όχι ο προβληματικός δήμος που ούτως ή άλλως οι μεγάλοι τον ψηφίζουν και εκλέγουν. Μπράβο στα παιδιά, τους αξίζουν συγχαρητήρια και ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που φροντίζουν οι γονείς τους με αυτούς που εκλέγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, άξιο θαυμασμού δεν είναι τα χρήματα που δόθηκαν στο σχολείο, αλλά η ενέργεια των παιδιών να δείξουν την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη τους σε έναν χώρο που πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια. Όσο κι αν κάποιοι ψάχνουν κάθε φορά να βρουν κάτι να κατηγορήσουν, τα παιδιά αυτά, με την ενέργειά τους, φωνάζουν σε όλους πως δε σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι μπράβο, με τα σχόλιά σας να αποθαρρύνετε τους μαθητές να κάνουν ευγενικές χειρονομίες για το κοινό καλό, κάτι που έτσι κι αλλιώς σπανίζει στις μέρες μας. Δεν ντρέπεστε λίγο! Για εσάς άνθρωποι όπως η Ζωγιοπούλου, οι αδελφοί Κούσιοι, οι αδελφοί Βλαχογιάννη, η Χατζίκου,ο Κάππος και τόσοι άλλοι Βεροιώτες δωρητές, ήταν κορόιδα! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζουν αυτά τα παιδιά και μια συμβουλή:Να είναι περήφανοι για την πράξη τους και να μην δίνουν σημασία στη γνώμη μικρόψυχων και μίζερων ανθρώπων που τα περιμένουν όλα από το Κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δηλαδή είσαι ενεργό μέλος σε όλα και δεν περιμένεις τίποτα από το κράτος ή θα έδινες τα λεφτά που έδωσες για να περάσει καλά το παιδί σου στην εκδρομή του, στο πανασχημο σχολείο/φυλακή για να ανανεωθεί ενώ αυτή είναι δουλειά του Δήμου. Τι να σου πω είσαι άξιος της μοίρας σου

      Διαγραφή
  7. Χαλαρώστε, κανεις γονιός δεν έδωσε τίποτα, το δεκαπεντάμελές συγκέντρωσε κάποιο ποσό από χορηγίες και πάρτι. Έτσι συνηθίζεται, με σκοπό να μειώσουν κατά λίγα ευρώ τη συμμετοχή των μαθητών στην εκδρομή. Και αφού αυτή ακυρώθηκε, τους έμειναν τα λεφτά και αποφάσισαν, αντι να τα μοιραστούνε, να τα δώσουν στο σχολείο. Η σχολική βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται μόνο απο δωρεές και όχι απο τον Δήμο, και όσο για τον προτζέκτορα, υπάρχουν τάξεις που εδώ και χρόνια δεν είχαν, και πιθανόν μέχρι να αποκτήσουν θα περάσουν άλλα τόσα χρόνια! Αλλα πέρα απο το οικονομικό η ουσια ειναι η πρωτοβουλία τους. Από τη μια γκρινιάζουμε ότι η νέα γενια ειναι εγωιστές, αδιάφοροι για τους άλλους κλπ κλπ και από την άλλη οταν κάνουν κάτι καλό τους λέμε γιατί το έκαναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέσα από τα σχόλια βλέπουμε το πολιτικό, πολιτιστικό και ακαδημαικό επίπεδο των πολιτών αυτής της πόλης. Κάποιων εξ' αυτών τέλος πάντων. Ναι είναι έργο του δήμου και της πολιτείας να αναβαθμίσουν τις όποιες σχολικές εγκαταστάσεις και να τις κάνουν ασφαλείς. Αυτό το θέμα όμως δεν αφορά αυτήν την είδηση. Σε αυτήν την είδηση αφορούν τα Συγχαρητήρια που πρέπει να δοθούν σε αυτά τα παιδιά που έδωσαν ένα ποσό το οποίο στην τελική θα μπορούσαν να το κάνουν ότι ήθελαν σαν τάξη για να αναβαθμίσουν το επίπεδο σπουδών στο σχολείο τους. Τα χρήματα αυτά ουσιαστικά πήγαν χαμένα; Ναι. Επειδή δυστυχώς στην Ελλάδα το σύστημα Παιδείας νοσεί και ο βιντεοπροβολέας όπως και τα βιβλία που δώρισαν τα παιδιά θα χρησιμοποιηθούν από ελάχιστα ως καθόλου. Η πράξη των παιδιών αυτών όμως δεν πάει χαμένη. Γιατί οδηγεί εμάς τους μεγαλύτερους στο να θυμηθούμε πως είναι να έχεις μία εφηβική ψυχή με όνειρα, με ιδέες, με πάθος. Αυτοί οι έφηβοι του 1ου Γυμνασίου έδωσαν σε όλους μας ένα χαστούκι με την χειρονομία τους. Ένα χαστούκι για όλα αυτά που θα έπρεπε ΕΜΕΙΣ να κάνουμε και όχι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ