Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε Ζακυνθινό κουνέλι τύπου στιφάδο

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Το απόλυτο κυριακάτικο φαγητό, από αυτά που επιλέγονται για να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας. Το κουνέλι στιφάδο ξυπνάει πολλές οικογενειακές αναμνήσεις, ενώ το άρωμά του είναι τόσο έντονο και χαρακτηριστικό όσο και η γεύση του. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει το Ζακυνθινό κουνέλι τύπου στιφάδο. Το μυστικό στα κυνήγια είναι η μαρινάδα τους. Μαλακώνει και τραβάει την έντονη μυρωδιά τους. Η διαφορά σε αυτήν τη συνταγή είναι ότι το σκόρδο αντικαθιστά το κρεμμύδι (όπως συνηθίζεται στο στιφάδο). Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά μαρινάδας:
1 φλ. ξύδι 
1 κλωνάρι δεντρολίβανο 
3-4 κόκκους μπαχάρι 
1 φλ. κόκκινο κρασί 
1 φλιτζάνι νερό 
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 
4 φύλλα δάφνης 

Υλικά
1½ κιλό κουνέλι 
1 κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες 
10 σκελίδες σκόρδο 
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 ξυλάκι κανέλα 
3-4 γαρίφαλα 
1 κ.γ. ζάχαρη 
150γρ. λαδογραβιέρα Ζακύνθου ή κεφαλοτύρι 
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες. Το βάζουμε σε βαθύ σκεύος και το περιχύνουμε με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 24 ώρες.
Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και αφού έχουμε στραγγίσει το κυνήγι μας, το χρωματίζουμε από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί , ρίχνουμε λίγο από το υγρό της μαρινάδας. Μπορούμε επίσης να μεταφέρουμε σε γάστρα και να συνεχίσουμε το ψήσιμο στον φούρνο.

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε κυβάκια. Συνοδεύετε άνετα με έναν ωραίο πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ