Quantcast

http://picasion.com/

ΚΚΕ: «Απροστάτευτοι οι μικρομεσαίοι αγρότες»

Από την Τ.Ε. του ΚΚΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Για μια ακόμα φορά μεγάλες ζημιές και καταστροφές της αγροτικής παραγωγής προκλήθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Δήμου Βέροιας την Κυριακή 31 Μαΐου. Είναι το τρίτο πλήγμα μέσα σε ένα μήνα που δέχεται η αγροτική παραγωγή στο Νομό μας μετά τη χαλαζόπτωση στις 30 του Απρίλη και την ανεμοθύελλα στις 3 του Μάη. Οι μικρομεσαίοι αγρότες του νομού μας βρίσκονται σε απόγνωση, είναι αντιμέτωποι με πολλές ζημιές , που καταγράφονται στη σοδειά τους χωρίς να εξασφαλίζεται από το κράτος και όλες τις κυβερνήσεις ως τώρα η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωσή τους .Μόλις πριν λίγες μέρες έλαβαν τις πετσοκομμένες αποζημιώσεις από την χαλαζόπτωση του Ιούνη το 2019 τη στιγμή μάλιστα που το εισόδημά τους λεηλατείται εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων. Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας , να καλύψουν τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους (καλλιεργητικά έξοδα, χρέη προς τρίτους, Τράπεζες, χαράτσια, ασφαλιστικές εισφορές).

Παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι μπροστά στις συνέπειες των φυσικών καταστροφών καθώς ο ΕΛΓΑ που χαρατσώνει αγρότες και κτηνοτρόφους με πολύ υψηλά ασφάλιστρα δεν τους αποζημιώνει έγκαιρα και επαρκώς και το σύστημα που διαθέτει για την αντιχαλαζική προστασία δεν τους προστατεύει. Επιπλέον ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ( ΠΣΕΑ) λόγω των περιορισμών και των ορίων που θέτει επιφέρει διαχρονικά αποκλεισμό από τις αποζημιώσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πληγέντων παραγωγών.

Μετά τις καταστροφές ακούμε πάντα από επίσημα κυβερνητικά χείλη και τα παπαγαλάκια τους να γίνεται κουβέντα ότι για τις ζημιές φταίνε τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η κλιματική αλλαγή. Παρακολουθούμε κοκορομαχίες ανάμεσα στα αστικά κόμματα με σκοπό να “βγάλουν από το κάδρο” τον πραγματικό υπεύθυνο που δεν είναι άλλος από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, όλων των αστικών κυβερνήσεων που κυβέρνησαν ως τώρα με διάφορες μορφές . Είναι η ίδια πολιτική που εξυπηρετεί μόνο το μεγάλο κεφάλαιο , είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που όλες υπηρετούν. Έντονα καιρικά φαινόμενα υπήρχαν και θα ξαναϋπάρξουν . Η αντιλαϊκή πολιτική τους είναι όμως αυτή που τα κάνει καταστροφικά και θεομηνίες.

Το ΚΚΕ διεκδικεί:
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών.
  • Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% της ζημιάς
  • Να στελεχωθεί ο ΕΛΓΑ με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό.
  • Να δοθούν στο ακέραιο όλες οι οφειλές του κράτους προς τον ΕΛΓΑ και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση.
  • Να γίνει άτοκη αναστολή των χρεών προς τους πληγέντες.
  • Να υπάρξει πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών προς τους πληγέντες.
Κα
λούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να αγωνιστούν με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για την λαϊκή αντεπίθεση για έναν δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

10 σχόλια:

  1. Αν θεωρείται πως εσείς οι ΔΗΘΕΝ αριστεροί είστε με τον αγρότη και τον φτωχό βιοπαλαιστή είστε μακριά γελασμένοι.
    Έχετε ενάγει την αναρχία, τις ύβρεις και το ψέμα σε καθημερινή ενασχόληση.
    Είστε οι μόνοι που ακόμα και τις ανακοινώσεις που κοινοποιείται δεν τις πιστεύεται ούτε οι ίδιοι.
    Κουραστήκαμε να σας βλέπουμε και να σας ακούμε, ιδίως εδώ στην πόλη μας οι 10-15 γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ .. ΤΡΑΓΙΚΟΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πο πο! Τι είπες ρε γίγαντα της σκέψης. Πώς το σκέφτηκες αυτό;

      Διαγραφή
    2. το εχει κανει παλαιοτερα η παπαρηγα... ξυπνα!!

      Διαγραφή
  3. Τα γνωστά υπολείμματα του Στάλιν και του Μαρξ έχουν το θράσος να βγάζουν και ανακοινώσεις για τους αγρότες, και μάλιστα της Βέροιας χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... είπε η μισοριξιά του Γκέμπελς..

      Διαγραφή
    2. που κολλαει ο ναζι γκεμπλς ?
      Τραγικος απλα για να πεις κατι... αλλαξε μυαλο 2020 έχουμε !! προτασεις εχεις ???? αλλα βεβαία περα απο τον αρνητισμοσ και τις γνωστες μαλακ...ες που ακουμε παντα για το γνωστο καπιταλιστικο συστημα δεν λετε και τππ αλλο ...πανε με το κασιδιαρη αφου οι σχεδον ολοι σας ειστε ρατσιστες και ρουφιανοι της κατοχης ... σας ξερουμε !!

      Διαγραφή
  4. ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ , ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΑΤΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο δεν το ξερα ότι ακόμα υπάρχει κκε . Συγχαρητήρια που μας το θύμησες ο βεροιωτης, για να γνωρίζουμε και να γελάμε ότι υπάρχουν ακόμα γραφικοί άνθρωποι και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ότι ζούμε στο 2020.......omg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ