Quantcast

http://picasion.com/

Κάποιοι έλειπαν από την εξόρμηση στην Αγορά

Πριν από ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, δέχθηκε απανωτές ήττες που τον πλήγωσαν σ' όλους τους τομείς. Η αρχή έγινε με τις ευρωεκλογές, όπου ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη ήττα με 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια έλαβαν χώρα οι
αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε βαριές ήττες. Στην Περιφέρεια ο Χρήστος Γιαννούλης έχασε κατά κράτος από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ στα δημοτικά ο Αντώνης Μακρούλης πήρε 12,5% και μοιραία βρέθηκε εκτός δεύτερου γύρου. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο οδυνηρή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου έχασε με 8% διαφορά και μοιραία βρέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως είναι λογικό, όλες αυτές οι ήττες επηρέασαν πολύ τις σχέσεις μεταξύ των στελεχών. Υπήρξε μεγάλη εσωστρέφεια και δημόσιες κόντρες, με τις «φωνές» να ακούγονται μέχρι τα γραφεία της Κουμουνδούρου. Τώρα μετά από ένα χρόνο, η ομοψυχία δεν φαίνεται να έχει επιστρέψει και τα σημάδια αυτής της κατάστασης φτάνουν μέχρι την Ημαθία, παρά την όχι μόνο χιλιομετρική απόσταση που τη χωρίζει από τα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών.

Έτσι, ακόμα και στις προσπάθειες που γίνονται για να επανασυνδεθεί το κόμμα με την κοινωνία, όπως η ενημερωτική εξόρμηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά της Βέροιας (δείτε εδώ), η γκρίνια και η εσωστρέφεια έκαναν την εμφάνισή τους καθώς οι «κακές γλώσσες», από το εσωτερικό του κόμματος μάλιστα, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν πως, κάποιοι... έλειπαν από την προσπάθεια και μάλιστα μιλούν για πρωτοκλασάτα και προβεβλημένα τοπικά στελέχη.

10 σχόλια:

  1. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την τύχη της Χρυσής Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον φόβο της Χρυσής Αυγής έχουν ακόμα οι Νεοδημοκράτες βλέπω και καλά κάνουν. Όταν φυγει ξανά αυτό το 8-10 % που μάζεψε η ΝΔ με τον λαϊκισμό που πουλησε για τις Πρέσπες τότε θα αρχίσουν τα ζόρια (που άρχισε ήδη να φευγει δηλαδή..)

      Διαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το νέο ΠΑΣΟΚ και βασικός πυλώντας του νέου δικομματισμού θα έχει - δυστυχώς για τον τόπο - την πορεία του παλιού ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή θα κυβερνήσει ξανά και θα συνεργαστεί - ως το έσχατο σενάριο - και με τη ΝΔ εάν τα κουκιά δεν θα φτάνουν. Σε αυτή την περίπτωση θα καταρρεύσει - όπως και το ΠΑΣΟΚ - αλλά ως τότε το σύστημα θα έχει δημιουργήσει την επόμενη διάδοχη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να βγούνε τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (όσα έχουν μείνει) να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος..,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρανίκα πάλι εδώ?

      Διαγραφή
    2. Είστε πολύ τυχεροί που χάριν της σταθερότητας ο Μητσοτάκης δεν ακολουθεί τους τυχοδιωκτισμούς του άχαστου. Άπατοι θα πηγαίνατε και η ΝΔ στις 2ες επαναληπτικές θα έβγαζε 175+ βουλευτές. Αλλά βλέπεις ο Μητσοτάκης δεν είναι ούτε πρόεδρος 15μελούς ούτε σέρνει από πίσω του ένα τσίρκο με Πολάκηδες και Καρανίκες.
      Όσο για το ΠΑΣΟΚ σύντροφε άφησε κατά μέρους τα ''όσα έχουνε μείνει'' γιατί στις επόμενες εκλογές αγκαλίτσα θα κατεβείτε (και στις εκλογές και στον πάτο).

      https://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2861630

      Διαγραφή
    3. Ο Μητσοτακης που βγήκε παιζοντας το μακεδονομάχος για να παρει ψηφαλακια της ΧΑ και τώρα εξυμνεί τις Πρέσπες με τον Δένδια δεν κάνει τυχοδιωκτισμού τέλειο χαχαχαχαχαχαχα! Τα θέλετε και τα λέτε ; τι άλλο θα διαβάσουμε.. Το τσίρκο Αδωνηδων και Βρουτσηδων που κουβαλαει του είναι υπέρ αρκετό υποθέτω.

      Άστο όσες δημοσκοπήσεις και να βγάλετε δεν το σωζετε κ. Βεσυροπουλε μου. Το 28 % που είχατε σαν αντιπολίτευση (και χλευάζετε τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει 32 %) θα το κυνηγάτε με δίκανο προσεχως.

      Διαγραφή
  4. ΠΑΣΟΚ...ποιο ΠΑΣΟΚ; Αν ο Λοβέρδος,ο Βενιζέλος και κάτι αλλά λοιμα είναι σοσιαλιστές ,εγώ είμαι ο Τσε Γκεβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τόση επιτυχία είχε το κόμμα των καιροσκόπων στην διακυβέρνηση που κατάφεραν και έφεραν την ΝΔ αυτοδύναμη εν μεσώ μνημονίων. όχι δεύτερη φορά "αριστερά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ