Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με καλές ειδήσεις ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας


Η 11η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2020 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Δευτέρας 22 Ιουνίου. Πρόκειται για το τέταρτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βέροιας που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για
την αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού, με τον Δήμαρχο, το προεδρείο, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να παίρνουν τις θέσεις τους, άλλοι από τα σπίτια τους και άλλοι από τους χώρους εργασίας τους για να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. Αν και με αρκετές αρχικά απουσίες, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την απαραίτητη απαρτία μέχρι στη συνέχεια να προσέλθουν και οι υπόλοιποι σύμβουλοι.


Όπως ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άρης Λαζαρίδης, έγινε προσπάθεια χωροθέτησης για δια ζώσης συνεδρίαση αλλά δεν κατέστη δυνατόν και αναμένουμε καινούριες οδηγίες.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αναφερόμενος στον κορωνοϊό, σε σχέση με την υγεία των πολιτών και την οικονομία, ενώ αναφέρθηκε στα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τον δήμο Βέροιας, κάτι που έγινε στο πλαίσιο επισκέψεων δειγματοληπτικών ελέγχων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα και όχι για άλλο λόγο. Αρχικά όπως είπε, έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες.

Στην καταπολέμηση κουνουπιών αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως συμφωνήθηκε η ανάγκη συμβολής των δήμων για καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι θα γίνουν ενέργειες και ψεκασμοί σε χωριά με βόθρους.

Σχετικά με τα μετωπικά διόδια Πλατάνου, ανέφερε πως το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ, στην οποίο ο ίδιος και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας έκαναν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας. «Οφείλουμε να το καταγγείλουμε και να μην περάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους δήμους για τα 10.119 ακίνητα που είχαν μεταφερθεί στο υπερταμείο. Όπως είπε, η πράξη κρίθηκε παράνομη πράξη και θα ξεκινήσουν διαδικασίες ώστε τα ακίνητα να περιέλθουν στους δήμους και να αποτελέσουν περιουσιακή κατάσταση των δήμων.

Στο ευχάριστο νέο της ημέρας αναφέρθηκε τέλος, καθώς εντάχθηκε το έργο αποχέτευση Βεργίνας - Παλατιτσίων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με ποσό μεγαλύτερο των 9.000.000€, ευχαριστώντας και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο για το ενδιαφέρον της εξέλιξης της πορείας του φακέλου.

Συγκινημένος δήλωσε ο Άρης Λαζαρίδης με την εξέλιξη αυτή, όχι μόνο ως μέλος του ΔΣ αλλά ως γέννημα θρέμμα Βεργίνας.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των συμβούλων στην προ ημερησίας διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ