Φέρνουμε το καλοκαίρι στο πιάτο μας με γεμιστούς κολοκυνθοανθούς!

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Οι περισσότεροι από εσάς έχετε δοκιμάσει και λατρεύετε κολοκυθάκια γεμιστά. Πόσοι όμως έχετε γευθεί τους κολοκυθοανθούς και μάλιστα γεμιστούς; Αν όχι, χάνετε! Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό και ξεχωριστό πιάτο της ελληνικής κουζίνας που προσφέρει ομορφιά και νοστιμιά. Ο chef του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει μια συνταγή με κολοκυθοανθούς, γεμιστούς με ρύζι και μυρωδικά, όπου το λουλούδι του λαχανικού θα αναδειχθεί νοστιμότερο του καρπού! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 30 περίπου κολοκυθολούλουδα
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 φλ. ρύζι (νυχάκι)
• ½ ματσάκι δυόσμο φρεσκοκομμένο
• 4 κ.σ. κουκουνάρι
• 4 κ.σ. μαύρες σταφίδες
• ½ ματσάκι άνηθο φρεσκοκομμένο
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι

Για τη σος γιαουρτιού

• 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
• 1 κ.σ. δυόσμο ξερό
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• λίγο αλάτι

Ετοιμάζουμε τη φάρσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το δυόσμο, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και το αλάτι. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και μαγειρεύουμε για 2-3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα λουλούδια και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα να σκεπάσουν το επάνω μέρος.

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνετε λίγο νερό ίσα να σκεπαστούν οι ανθοί και τον χυμό λεμονιού. Ψήνουμε στο φούρνο για 45΄περίπου.

Για τη σος γιαουρτιού: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και βάζουμε σε ένα μπολ.

Tips: εννοείται πως η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί είτε στο τηγάνι, είτε στην κατσαρόλα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ