Quantcast

http://picasion.com/

Έσκασε η «βόμβα»: Παίκτης του Φιλίππου ο Προύσαλης

Η διοικούσα επιτροπή του Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία της με τον Κωνσταντίνο Προύσαλη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Volley League. Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή αποτελεί την πρώτη μεταγραφική «βόμβα» του καλοκαιριού για τον σύλλογο
και έρχεται να καλύψει σε σημαντικό βαθμό με την εμπειρία του τη νευραλγική θέση του πασαδόρου. Την συγκεκριμένη είδηση είχαμε μεταδώσει αποκλειστικά ο veriotis.gr πριν από μια εβδομάδα (δείτε εδώ). 

Πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση καθώς ο Προύσαλης αποτελεί σαφέστατα έναν από τους κορυφαίους έλληνες πασαδόρους στην ιστορία του αθλήματος, μετρώντας πάνω από 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, της οποίας έχει διατελέσει και αρχηγός. Με το εθνόσημο στο στήθος πήρε μέρος εκτός των άλλων στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 και στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας το 2006. Συμμετείχε στα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Γερμανίας (2003), της Σερβίας (2005), της Ρωσίας (2007) και της Τουρκίας (2009). 

Κορυφαία του στιγμή με την γαλανόλευκη η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Λίγκας , το 2006 στην Τουρκία. Γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου 1980 στη Βέροια έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του βόλεϊ στις ακαδημίες του Ζαφειράκη Νάουσας, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1998, οπότε και μετακόμισε στον ΠΑΟΚ. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε για έξι χρόνια, ενώ το 2004 μεταπήδησε στην ΕΑ Πατρών, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 2006. 

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Παναθηναϊκός, στον οποίο παρέμεινε για μία σεζόν (2006-07), καταφέρνοντας ωστόσο να κατακτήσει με το τριφύλλι ένα Κύπελλο Ελλάδας και ένα Σούπερ Καπ. Την πενταετία 2007-12 αγωνίστηκε αποκλειστικά σε ομάδες της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον Άρη (2007-08), στον ΠΑΟΚ (2008-09) και στον Ηρακλή (2009-12). 

Συνολικός απολογισμός τίτλων κατά τη διάρκεια της παρουσίας του αυτής στις ομάδες της Θεσσαλονίκης ήταν ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ελλάδας. Και τα δύο τα κατέκτησε με τη φανέλα του Ηρακλή το 2012. Το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα και να ταξιδέψει στη Γαλλία για λογαριασμό της Ναρμπόν, στην οποία παρέμεινε για δύο χρόνια. 

Τον Μάϊο του 2014, ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε το Λινγκ Καπ. Από τον Ολυμπιακό αποχώρησε το καλοκαίρι του 2015, για να ξενιτευτεί και πάλι για χάρη της γαλλικής Ναρμπόν. 

Το 2017 επέστρεψε στον Ηρακλή, όπου και παρέμεινε μέχρι και την περασμένη σεζόν, πριν πάρει την απόφαση να ενισχύσει τον Φίλιππο Βέροιας στην παρθενική του εμφάνιση στη Volley League. 

«Καλώς ήρθες στην οικογένεια του Φιλίππου Κώστα! Υγεία και πολλές επιτυχίες σου ευχόμαστε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του συλλόγου!

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ