Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 15/6 άρχισε να πιστώνεται το η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ στους λογαριασμούς των εργαζομένων των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν πληττόμενες, βάσει των ΚΑΔ, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Αν και αρχικά οι πληρωμές είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν την περασμένη Τετάρτη 10 Ιουνίου, πήραν αναβολή για την προηγούμενη Παρασκευή 12/6, ωστόσο ούτε τότε κατέστη δυνατή η καταβολή του επιδόματος, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων. 
Η διαδικασία πήρε αναβολή για σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το βράδυ.

Δικαιούχοι του επιδόματος
Το επίδομα συνολικού ύψους 208,15 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβουν 526.051 δικαιούχοι και κυμαίνεται από 17,8-534 ευρώ, ανάλογα με τις ημέρες αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι:
  • οι εργαζόμενοι  των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως  για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.
  • οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν μέσα τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής
  • οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο

Τα ποσά
Τα ποσά που θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις πληττόμενες βάσει των ΚΑΔ διαμορφώνονται ανάλογα με τις μέρες που που δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής ως εξής:
  • για παράταση αναστολής 10 ημερών (έναρξη αναστολής 7/4) - αποζημίωση 178 ευρώ
  • για παράταση αναστολής 15 ημερών (έναρξη αναστολής 2/4) - αποζημίωση 267 ευρώ
  • για παράταση αναστολής 20 ημερών (έναρξη αναστολής 28/3) - αποζημίωση 356 ευρώ
  • για παράταση αναστολής 25 ημερών (έναρξη αναστολής 23/3) - αποζημίωση 445 ευρώ
Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ