Ενημέρωση για διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στο Α.Τ. Αλεξάνδρειας

Από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας
Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ενημερωτική συνάντηση και ομιλία στους αστυνομικούς υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας Ημαθίας σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών βίας. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν και συζήτησαν πάνω σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας που καλούνται να διαχειριστούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, με στόχο τη βέλτιστη αντιμετώπισή τους.

Τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανοδική τροχιά που σημειώνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο και η σημασία της αστυνομικής παρέμβασης για την προστασία των θυμάτων. Σημαντική κρίνεται η λειτουργία των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν συσταθεί σε όλη την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, οι οποίες έχουν ως στόχο την προστασία και την υποστήριξη των θυμάτων, με έμφαση και στην πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης, την ενθάρρυνση και τη καλύτερη διαχείριση των καταγγελιών και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

1 σχόλιο:

  1. ενταξει , πηγανε λοιπον οι υπαλληλοι του Δημου Βεροιας και ενημερωσαν το ΑΤ Αλεξανδρειας. Μετα θα πανε Κοζανη Εδεσσα Κατερινη Κιλκις Θεσσαλονικη κλπ κλπ. Με χρηματα των δημοτων του δημου ΒΕΡΟΙΑΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ