Quantcast

http://picasion.com/

Έτσι θα ανοίξει η Ελλάδα τις πύλες της στον Τουρισμό

Το σχέδιο της κυβέρνησης παρουσίασαν οι Υπουργοί Υγείας και Τουρισμού
Το σχέδιο για το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό και την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα παρουσίασαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Από τις 15 Ιουνίου για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αίρεται ο περιορισμός για Ισπανία, Ιταλία και Ολλανδία, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό θα γίνεται τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες από τις συγκεκριμένες χώρες που έρχονται στην Ελλάδα.

Οι πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται μόνο για essential travel (ταξίδια που δεν αφορούν δηλαδή τουριστικούς σκοπούς) και διατηρείται η απαγόρευση για Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία.

Στις διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκη:
Διατηρείται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βρετανία Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία

Στις θαλάσσιες αφίξεις απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό.

Στις χερσαίες αφίξεις παραμένουν κλειστά τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Β. Μακεδονία ενώ ανοίγουν τα σύνορα με Βουλγαρία.

Από 1 Ιουλίου θα επιτρέπονται αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας και θα επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων από εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «τα αεροδρόμια ανοίγουν όλα από 1/7 και την ίδια ημέρα ενεργοποιούνται 7 σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα», ενώ επισήμανε πως «το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και έχουμε κάνει επιχειρησιακές ασκήσεις ετοιμότητας».

Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια, ενώ θα υπάρξει περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης o οποίος θα μπαίνει σε καραντίνα για 14 μέρες αν βρεθεί θετικός στον ιό. Σε λίγες μέρες σύμφωνα με τον υπουργό θα ανακοινωθεί η λίστα με τα ξενοδοχεία που θα παίξουν αυτό τον ρόλο. 

«Στόχος είναι όσοι θέλουν να έρθουν στη χώρα μας να μπορέσουν να το κάνουν, αλλά και να μπορέσουν και να επιστρέψουν ασφαλείς στη χώρα τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης. «Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την ταξιδιωτική αγορά με προσεκτικά βήματα χωρίς να κάνουμε πίσω» τόνισε ο υπουργός.

Κικίλιας: Tα κέντρα και οι δομές σε όλα τα νησιά έχουν εξοπλιστεί και λειτουργούν 24 ώρες/24ωρο

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας είπε ότι έχουμε δεσμεύσει 446 απλές κλίνες και 19 κλίνες ΜΕΘ για covid19 στα νησιά και μπορούν να αυξηθούν άμεσα σε 674 απλές κλίνες και 79 κλίνες ΜΕΘ, αν χρειαστεί, ενώ πρόσθεσε πως τα κέντρα και οι δομές σε όλα τα νησιά έχουν εξοπλιστεί και λειτουργούν 24 ώρες/24ωρο, συμπληρώνοντας πως ενισχύθηκαν στα νησιά οι γιατροί, έγιναν εκπαιδεύσεις και ασκήσεις ετοιμότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα διεξάγουν τεστ, θα συλλέγουν στοιχεία για επιδημιολογικές έρευνες και θα ενισχύουν την ιχνηλάτηση, ενώ οι Πλωτές Ομάδες Υγείας θα συνεργάζονται με δήμους μικρών νησιών, θα διενεργούν τεστ και θα υποστηρίζουν τον ΕΟΔΥ, σε εθελοντική συνεργασία με ΜΚΟ. «Υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη ταχέων μοριακών εξετάσεων, γι' αυτό βάζουμε μικρούς αναλυτές στα νησιά», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνοντας ότι «επιπλέον μοριακοί αναλυτές (PCR testing) θα εγκατασταθούν και σε άλλα νησιά». 

«Έχουμε 11 κάψουλες (αρνητικής πίεσης) για αεροδιακομιδή, θα προμηθετούμε κι άλλες», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «οι πλωτές διακομιδές θα γίνονται από τα διαθέσιμα πλωτά μέσα ή από ιδιώτες, αν χρειαστεί».

Πέτσας: Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να δείχνουμε ατομική ευθύνη

«Το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η δουλειά που κάνει όλα το προσωπικό του υπουργείου Υγείας και των άλλων συναρμόδιων υπουργείων ώστε να μπορέσουμε να απολαμβάνουμε όλοι ένα ασφαλές καλοκαίρι ιδίως φέτος με τη εξέλιξη της πανδημίας. Σε όλους εμάς υπενθυμίζει την ανάγκη να συνεχίσουμε να δείχνουμε ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στα νησιά από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Ανοίγουμε τις πύλες μας στον κόσμο αλλά είναι φανερό ότι δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. Με σχέδιο προχωρούμε ώστε να έχουμε υλοποιήσει την πρώτη μας προτεραιότητα που είναι η ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ