Quantcast

http://picasion.com/

Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας: «Σιγή ιχθύος» για τις τιμές της νέας περιόδου


Από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Παρά τις πανηγυρικές ειδήσεις για την Ελληνική κομπόστα και την αύξηση των μεριδίων της σε νέες αγορές, και παρά την άνοδο των πωλήσεων των κονσερβοποιημένων φρούτων λόγω κορονοϊού, η Ε.Κ.Ε. τηρεί «σιγή ιχθύος» ως προς τις
τιμές της νέας περιόδου. Δέκα μέρες πρίν την συγκομιδή των πρώτων συμπυρήνων ουδείς γνωρίζει το πού θα κυμανθεί η τιμή τους. Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Αποστόλου (τώρα που η ζήτηση είναι αυξημένη και οι προϋποθέσεις άριστες) έχει κάτι να πει αναφορικά με τις τιμές του βιομηχανικού ροδακίνου;

Οι αγρότες της Ημαθίας διεκδικούμε αδιαπραγμάτευτα διασφαλισμένες τιμές πάνω από το κόστος παραγωγής έχοντας αυτό σαν minimum βάσης για φέτος.

Δεν διανοούμαστε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που επί σαράντα και πλέον χρόνια με διάφορες μεθοδεύσεις η τιμή παραγωγού παραμένει η ίδια .

Δεν θα ανεχτούμε πλέον την σιωπή κανενός.
Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του.

Ζητάμε από την Πολιτεία και τους φορείς την στήριξη της αξίας της παραγωγής μας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να καλλιεργούμε.

Σε κάθε περίπτωση οι Αγρότες είμαστε πλέον έτοιμοι να αντιδράσουμε δυναμικά».

4 σχόλια:

  1. γιατι ρε προεδρε ποτε μας εδωσαν τιμες και θελεις και τωρα τιμες;;; μια ζωη τα ιδια εχουμε τωρα που μας εβαλαν κατω και μας πατανε ολοι τωρα θα μας δωσουν τιμες;;;; αυτοι θελουν φουρκα και παταρές και παλι δεν αλλαζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις φωτο χαμογελατε ομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης θα έπρεπε το επιτραπέζιο να συνεχίσει όπως ξεκίνησε.αλλα επειδή αυτοί που κερδίζουν πάντα ήθελαν να το κάνουν κ φέτος,το επιτραπέζιο έχει ονομαστική τιμή 0.30 αλλά όταν ζυγίζεις 13 κ 14 κιλά την κλούβα...βγάλε συμπέρασμα...χωριά που ενώ η παραγωγή είναι ελάχιστη κανεις δε βγάζει τσιμουδια!!!!!μόνο όταν είναι μεγάλη η παραγωγή αρχίζουν τα διάφορα sides να το αναπαραγουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμάμαι ότι το ' 91, η τιμή του συμπηρινου ροδάκινου ήταν 30 δρχ.τωρα μετά από τόσες δεκαετίες δεν μπορούμε να φτάσουμε αυτή την τιμή...να σημειωθεί ότι το κόστος παραγωγής έχει ανέβει στο Θεό...κ όλοι...πρόεδροι κ μη κάνουν ' χαλαρες' επιπλήξεις...θα μου πεις,εδώ ο υπουργός Γεωργίας είναι ΑΠΏΝ από το νομό κ όλοι οι πολιτικοί 'αρχοντες' που εκλέχθηκαν από Ημαθιωτες μεταξύ άλλων και αγρότες κάνουν ότι δεν ακούν και ότι δεν καταλαβαίνουν...Δεν πειράζει...τα ίδια έκανε κ ο ΣΙΡΗΖΑ κ όλοι βλέπουμε που βρίσκεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ