Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με δύο είδη κάρτας η πρόσβαση στον πεζόδρομο Βέροιας - Σε ποιους θα χορηγηθούν

Το θέμα του κανονισμού λειτουργίας του πεζόδρομου του εμπορικού κέντρου της Βέροιας θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουνίου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία θα συνεδριάσει δια περιφοράς, λόγω κορωνοϊού. Ο νέος κανονισμός λειτουργίας είχε αποφασιστεί σε δημοτικό
συμβούλιο το 2019 όταν και τοποθετήθηκαν οι νέες ανυψούμενες μπάρες στα σημεία εισόδου στον πεζόδρομο, αντικαθιστώντας τις βυθιζόμενες που είχαν ξηλωθεί στις αρχές του 2016. Ωστόσο, έπειτα από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, που ζήτησε τη χορήγηση καρτών εισόδου για τα ΙΧ όλων των επαγγελματικών που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο, ο κανονισμός λειτουργίας τροποποιήθηκε και αυτόν θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέλη της ΕΠΖ, προτού περάσει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων του πεζοδρόμου, των επαγγελματιών με έδρα στον πεζόδρομο (όπως ιατροί κλπ.) αλλά και των καταστημάτων του πεζοδρόμου (εταιρείες τροφοδοσίας και φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων), ο νέος κανονισμός λειτουργίας προβλέπει την έκδοση δύο ειδών μαγνητικών καρτών πρόσβασης στον πεζόδρομο:
1. Κάρτα απεριόριστης πρόσβασης. Η πρόσβαση στον πεζόδρομο μπορεί να γίνει με την χρήση της κάρτας 24 ώρες κάθε 24ωρο όλες τις ημέρες του έτους. 

2. Κάρτα περιορισμένης πρόσβασης. Η πρόσβαση στον πεζόδρομο μπορεί να γίνει με χρήση της κάρτας (ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων) ως εξής : 05:30 έως 10:30 καθημερινά εκτός Κυριακών, 14:00 έως 20:00 Δευτέρα και Τετάρτη, 13:30 έως 17:00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και 14:00 έως 19:00 το Σάββατο.

Οι κάρτες απεριόριστης πρόσβασης θα χορηγηθούν σε:

1. Μόνιμους κατοίκους του εμπορικού κέντρου οι οποίοι έχουν ιδιωτικό πάρκινγκ εντός του πεζοδρόμου
2. Μόνιμους κατοίκους του εμπορικού κέντρου για είσοδο σε έκτακτες περιπτώσεις και μόνο για αποβίβαση, επιβίβαση ατόμων ή εμπορευμάτων. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων στον πεζόδρομο.
3. ΟΤΕ Τ.Υ. - μία κάρτα ανά όχημα που σταθμεύει στο κτίριο της Τ.Υ. ΟΤΕ
4. Δήμος Βέροιας - μία κάρτα ανά υπηρεσιακό όχημα
5. Δήμος Βέροιας - κάρτες για υπηρεσιακούς παράγοντες (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι κλπ.)
6. Δήμος Βέροιας Τμήμα Η/Μ έργων - δύο κάρτες για λόγους συντήρησης μηχανημάτων
7. ΔΕΔΔΗΕ - δύο (2) κάρτες
8. ΔΕΥΑΒ - δύο (2) κάρτες
9. Π.Υ. - μία κάρτα ανά υπηρεσιακό όχημα
10. ΕΚΑΒ - μία κάρτα ανά υπηρεσιακό όχημα
11. ΕΛΑΣ - μία κάρτα ανά υπηρεσιακό όχημα
12. Πρόεδρος ιδιοκτητών φορτηγών - μία κάρτα
Μόνο για χρήση σε έκτακτη ανάγκη με ευθύνη του προέδρου
13. Πρόεδρος ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων διανομής - μία κάρτα
Μόνο για χρήση σε έκτακτη ανάγκη με ευθύνη του προέδρου
14. Πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Βέροιας - μία κάρτα για χρήση σε έκτακτες ανάγκες καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου
15. Αρτοποιείο - μία κάρτα την οποία θα χρησιμοποιεί τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος. Η είσοδος και η παραμονή θα είναι όσο διαρκεί η φόρτωση και εκφόρτωση των εμπορευμάτων.
16. Εταιρείες Security - μία κάρτα και μόνο εφόσον έχουν αποδεδειγμένα σχέση με φύλαξη εντός των πεζόδρομων, για περιπολίες-ελέγχους μόνο τις ώρες που είναι κλειστή η αγορά
17. Ιατροί που διατηρούν ιατρείο εντός του πεζοδρόμου - μία κάρτα ανά ιατρό
18. Δημοτική Αστυνομία - μία κάρτα ανά υπηρεσιακό όχημα και μία κάρτα ανά πεζοπόρο αστυνόμο
19. Ιδιοκτήτες καταστημάτων παροχής υπηρεσιών βιντεολήψεων - 3 κάρτες
20. Φαρμακείο - μία κάρτα

Οι κάρτες περιορισμένης πρόσβασης θα χορηγηθούν σε:

1. Επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται μέσα στον Εμπορικό Πεζόδρομο Βέροιας (όλες οι ειδικότητες και επαγγέλματα) - μία κάρτα ανά δραστηριότητα/κατάστημα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το Ι.Χ. όχημα με το οποίο θα εξυπηρετούνται για την είσοδο στον πεζόδρομο.
2. Ιδιοκτήτες φορτηγών που εξυπηρετούν καταστήματα του πεζοδρόμου - μία κάρτα ανά δραστηριοποιούμενη εταιρεία

Η παραμονή ή η στάθμευση στον πεζόδρομο θα απαγορεύεται σε όλους, καθώς και η κυκλοφορία σε φορτηγά κατηγορίας Ν3 (>12τόνων)

Κάθε αναγκαία έκτακτη περίπτωση που τυχόν θα προκύψει και δεν προβλέπεται στις παραπάνω ρυθμίσεις (μετακόμιση, ανακαίνιση κ.λ.π.) θα αντιμετωπίζεται μετά από επικοινωνία και συνεννόηση του ενδιαφερόμενου με τη Δημοτική Αστυνομία. Αρμόδιοι για το έλεγχο εφαρμογής του Κ.Ο.Κ. μέσα στον πεζόδρομο είναι η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία.

1 σχόλιο:

  1. Με τις κάρτες για το παρκάρισμα γύρω από το εμπορικό κέντρο τι θα γίνει ;
    ξεκινήστε ξανά το παρκάρισμα με τις κάρτες διότι χωρίς αυτές δεν μπορούν να παρκάρουν πελάτες. Παρκάρει κάποιος και το αφήνει όλη μέρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για πελάτες, ενώ με την ωριαία στάθμευση έφευγαν αυτοκίνητα και οι πελάτες της αγοράς έβρισκαν να παρκάρουν. Τόσο δύσκολο είναι να το δουν και να το επαναφέρουν εκεί στο Δήμο και στον εμπορικό Σύλλογο ; Τι περιμένουν να κλείσουμε ; Για τα καφέ όμως πήραν τάκα-τάκα τα μέτρα για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και τη μείωση των τελών.
    ο καθείς κρίνεται από τις πράξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ