Quantcast

http://picasion.com/

Βεβήλωσαν μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Πέλλα

Μ' έναν περίεργο και... ύποπτο τρόπο άγνωστοι αμαύρωσαν το μνημείο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και μάλιστα ανήμερα της ημέρας μνήμης της στην Άρνισσα Πέλλας. Μπροστά από το μνημείο οι άγνωστοι έγραψαν με σπρέι συνθήματα, που είχαν άμεση σχέση με τον φασισμό. Χαρακτήρισαν τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι και τον Μεταξά ως φασίστες, γράφοντας στο τέλος «Όχι στους Φασίστες». Ο Σύλλογος των Ποντίων Άρνισσας «Οι Αργοναύτες» με ανακοίνωση του καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου, εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα το γεγονός να μην σχετίζεται με όλα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή και αφορούσαν την εγκατάσταση λαθρομεταναστών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Άρνισσας «Οι Αργοναύτες»:


«Ο βανδαλισμός του χώρου μπροστά στο μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας, σήμερα 19η Μαΐου, αποτελεί ένα τραγικό συμβάν το οποίο προσβάλλει την Ιερή Μνήμη των δολοφονημένων από την Τουρκία προγόνων μας. Προσβάλει τον Ελληνισμό, τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους και όλους εμάς, τους απόγονους των διασωθέντων. 

Επιπλέον επειδή τα μνημεία αποτελούν υπενθύμιση του Ελληνικού πολιτισμού, της Ελληνικής Ιστορίας και μάλιστα ενός τραγικού της μέρους όπως αποτελεί η Γενοκτονία, ο βανδαλισμός αποκτά μεγαλύτερες και ευρύτερες διαστάσεις. 

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ως Ελληνίδες και ως Έλληνες εκφράζουμε τη λύπη μας για το απαράδεκτο περιστατικό, ανάρμοστο και βέβηλο, που αφορά μνημείο Γενοκτονίας και χώρο έκφρασης ιστορικών και ηθικών αξιών.

Τέλος αφού ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις σχετικές ενέργειες αναζήτησης των υπεύθυνων, εκφράζουμε πρώτον την ελπίδα να μην συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό σε μνημείο του τόπου μας και δεύτερον ο βανδαλισμός να μην έχει σχέση με όσα δρομολογούνται στην Άρνισσα και την περιοχή της για την εγκατάσταση παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα».

13 σχόλια:

  1. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΥΤΌ ?
    ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΕΊΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΛΙΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανοησία άλλα παρ'ολα αυτα δεν βεβήλωσαν το μνημείο. βεβήλωση είναι όταν δεν αναφέρεται η πολίτικη εξουσία για την βαρβαρότητα που διέπραξε η τουρκιά και κάνουν χλιαρές δηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα την αλήθεια έγραψαν. Μάλλον η αλήθεια πονάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασαν τον Στάλιν,την Σουλτάνα και άλλες αμφιλεγόμενες αριστερές προσωπικότητες φιλαράκο

      Διαγραφή
  4. Μπορεί η εικόνα να είναι ασχημη ,αλλά αυτά που έγραψαν δεν βεβηλωνουν διόλου το μνημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον ο σύλλογος δεν κατάλαβε ότι στην τελευταία παράγραφο βεβήλωσε την ουσία του μνημείου ,ο ίδιος! Η ιστορική μνήμη δεν είναι ταρατζουμ και φανφάρες αλλά πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως τα δύο άκρα της πολιτικής μας ζωής, οι κομμουνιστές και οι χρυσαυγίτες επιλέγουν να διαφημιστούν, η να καταγγείλουν κάτι, βεβηλώνοντας μνημεία και μουτζουρώνοντας τοίχους και δημόσιους χώρους. Προφανώς το ''IQ'' τους δεν πάει παραπέρα, δεν έχουν επιχειρήματα για δημόσιο διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δέν ἐκπλήσσομαι. Ταὐτίζονται σέ μισελληνισμό καί διαστρέβλωσι τῆς Ἱστορίας οἱ Νεοδημοκράτες σὰν τόν Καιρίδη καί οἱ ἀριστεροί σάν τόν Φίλη._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι φασίστες σαν εσένα.

      Διαγραφή
    2. Απάντηση στον....Ανώνυμος22 Μαΐου 2020 - 9:57 π.μ......μάλλον αριστοφασιστάκο η λέξη ''φασίστας'' έχει χάσει πλέον την αξία της από κάτι άτομα σαν εσένα που την χρησιμοποιούν χωρίς σκέψη και την αποδίδουν σε όποιον διαφωνούν....πάντως αυτόν που χαρακτηρίζεις εσύ φασίστα έχει το θάρρος της γνώμης και μάλιστα ΕΠΩΝΥΜΑ....εσύ κρύψου μέσα στον βούρκο της αριστερής λάσπης που κυλιέσαι....

      Διαγραφή
    3. Είσαι κάθε γράμμα της λέξης φασιστας

      Διαγραφή
    4. Ἀνώνυμε 22 Μαΐου 2020 - 8:28 μ.μ., εἶσαι κάθε γράμμα τοῦ ὀνοματικοῦ συνόλου «ἀναρχοάπλυτος κουκκουλοφλῶρος»._

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ Χριστοταλιμπαν.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ