Quantcast

http://picasion.com/

Οι Βαλκάνιοι «ανυπομονούν» για τη Χαλκιδική - Πού στοχεύει η Βέροια;

Σε «πακέτα» για τον εσωτερικό τουρισμό και στους Βαλκάνιους γείτονες εστιάζουν οι τουριστικοί πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με τον Βύρωνα Θεολόγη, πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης. «Οι εντυπώσεις μας από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι θετικές, η Πολιτεία περνάει το μήνυμα ότι είναι δίπλα μας και δίνουν μια ελπίδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Θεολόγης τονίζοντας ότι οι τουριστικοί πράκτορες καταστρώνουν τώρα σχέδια «επί χάρτου» για την επόμενη μέρα και περιμένουν τα δρομολόγια να ξεκινήσουν.

«Επικεντρωνόμαστε στον εσωτερικό τουρισμό δημιουργώντας ελκυστικά πακέτα, εκδρομές fly and drive στα νησιά, και όχι μόνο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει ενδιαφέρον και από τους Έλληνες να κάνουν διακοπές, το οποίο ενισχύεται και με την επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού», πρόσθεσε ο κ. Θεολόγης.

Ενδιαφέρον και μάλιστα αυξανόμενο, όπως είπε, υπάρχει και από τους Βαλκάνιους (Βούλγαρους, Σέρβους, Ρουμάνους κτλ) να ταξιδέψουν στη χώρα μας: «Οι τουρίστες αυτοί προέρχονται από χώρες που διαχειρίστηκαν καλά την υγειονομική κρίση του νέου κορονοϊού, τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν χρόνια και αναμένουν να ανοίξουν τα σύνορα για να έρθουν, στην πλειονότητά τους οδικώς και με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα».

Που στοχεύει η Βέροια;

Σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, η Βέροια προσδοκά εγχώριους τουρίστες απ' όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και κόσμο από το Ισραήλ, την Κίνα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία. 
Τα ξενοδοχεία της Ημαθίας βρίσκονται σε ετοιμότητα και προσφέρουν κορυφαίες υπηρεσίες σε πολύ ικανοποιητικές τιμές. Η αλήθεια είναι ότι φέτος θα έχουμε αισθητή μείωση του τουρισμού στην Ημαθία, σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, αλλά αυτήν τη στιγμή, κύριος στόχος των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, είναι η προσπάθεια για επανεκκίνηση.

3 σχόλια:

  1. να μην διαβάζω "χαζά". Το καλοκαίρι η Βέροια δεν μπορεί να ελπίζει σε τουρίστες διότι όλοι θέλουν να κάνουν μπάνια στη θάλασσα, την οποία δεν έχουμε ακόμη. Αν έρθει κάποιος θα είναι αυθημερόν, θα έρθει να δει και θα φύγει για να συνεχίσει τα μπάνια του. Το μόνο γεγονός που έχει η Βέροια το καλοκαίρι και μπορεί να φέρει τουρισμό 2-3 ημερών είναι η γιορτή της Πόντιας Παναγιάς στη Σουμελά. Εκεί να δώσετε ιδιαίτερο βάρος. Από εκεί και μετά από το φθινόπωρο κοιτάξτε τα Σαββατοκύριακα, τις αθλητικές διοργανώσεις, κανένα χιόνι, θεού θέλοντος και όλα αυτά αν δεν μας επισκεφτεί ο κορονοϊός (που σίγουρα θα τον ξαναέχουμε) . Με λίγα λόγια τέλος ο Τουρισμός στη Βέροια και για το Χειμώνα.
    Κοινώς μαζευτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πού στοχεύει;;;; το πολύ πολύ να παει κανενας βεροιωτης εκει να ανοιξει κανενα σουβλατζιδικο ή καφε.
    ρε για βαλτε μυαλο και παρτε επαφη με την πραγματικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ