Quantcast

http://picasion.com/

Τι είπε ο Χατζηδάκης για απένταξη φυσικού αερίου σε Βέροια-Γιαννιτσά

Ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας επέρριψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε σχόλια βουλευτών για την απένταξη οκτώ πόλεων (σε Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία) από τον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ για την επέκταση των δικτύων
διανομής φυσικού αερίου. «Τίποτε δεν είχε προχωρήσει και η νέα διοίκηση παρέλαβε μια πολύ προβληματική κατάσταση», ανέφερε. Σημείωσε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει στη ΡΑΕ το δικαίωμα να απεντάσσει έργα αν δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία εντός 18μηνου.

«Η ΡΑΕ, της οποίας σέβομαι την ανεξαρτησία, αλλά δεν την ορίσαμε εμείς, εξάντλησε την αυστηρότητά της. Η ΔΕΔΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να μπορέσει να κάνει η ίδια τα έργα για τα δίκτυα φυσικού αερίου στις πόλεις της Βέροιας και των Γιαννιτσών που έχουν επιταχυνθεί», είπε.

Τόνισε παράλληλα τη βούληση του ΥΠΕΝ «να πάει το φυσικό αέριο σε όσες περισσότερες πόλεις γίνεται και στην Πελοπόννησο και στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία».

Τέλος, αναφορικά με την ενσωμάτωση της ΔΕΠΑ Διεθνών στην ΕΔΕΥ (που προβλέπει ο περιβαλλοντικός νόμος) και τα δήθεν «ασυμβίβαστα» που δημιουργεί –κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- η συμμετοχή 35% των ΕΛΠΕ στην ΔΕΠΑ Διεθνών, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαγοραστεί το μερίδιο των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Διεθνών.

Εξέφρασε ωστόσο την έκπληξή του που ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για την συμμετοχή των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Διεθνών, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμμετέχουν τα ΕΛΠΕ με 35% και ένας ακόμα ιδιώτης επενδυτής με 14% στην υπό δημόσιο έλεγχο ΔΕΠΑ Υποδομών (που περιελάμβανε και τα διεθνή έργα) όπως προβλεπόταν από το δικό του σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ. «Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι», σχολίασε χαρακτηριστικά.


8 σχόλια:

  1. Τι λετε κυριε Χατζηδακη.....τι ιστοριες με φανταστικες αιτιασεις ειναι αυτες;;;; Ποιοι πριν λιγους μηνες διαφημηζατε τις πολεις που θα ερθει το αεριο;;;; Αν δεν εισαστε ικανοι να παρακολουθειτε τα εργα...παραιτηθειτε φυγετε ...τωρα διοτι εισαστε ευκαιριακοι....Θα πρεπει να ντρεπεστε να πετατε λασπη καθε μερα οτι φταινε οι προηγουμενοι...εχουν περασει οι πρωτες μερες εξουσιας σας....δεν εχει δικαιολογιες πλεον...οπως πραλαβατε τα "εργα" για τα δικα σας παιδια...ετσι επρεπε να προβλεψετε και τα υπολοιπα ευκαιριακοι κυβερνητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφηστε ολοι σας τις δηλωσεις και τις ανακοινωσεις, δεν ενδιαφερουν κανεναν. κοιταξτε να αρχισει το εργο και να τελειωνει σε λογικο χρονικο διαστημα γιατι θα σας παρει και θα σας σηκώσει ολους σας (προηγούμενους και τωρινούς )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σας τα έλεγα εγώ, δημιούργησαν θέμα και τρόμαξαν τον κοσμάκη για να το λύσουν μετά και να πουν "ορίστε παρά το λάθος των προηγούμενων εμείς το λύσαμε, ψηφίστε μας..." έτσι ο Τζίτζι και ο δικός μας ο Ψηλός θα έχουν προσωπικό όφελος και το κόμμα τους ψήφους στις επερχόμενες εκλογές.
    Καλά το πάτε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως ετσι ...η ψευτια και η υποκρισια για τον "αφελη" λαο ειναι σε πρωτη προτεραιοτητα

      Διαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;;

    ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισθε απλα με πορωση και λαικισμο γιατι αυτο κληρονομησατε απο τους γονεις σας και απο το βολεμα.....εισθε ολοι του εγω και το εμεις δεν γα@@@τε

      Διαγραφή
  5. Κάποιος να πει στον Χατζηδάκη ότι η ΝΔ είναι στη κυβέρνηση. Αν δηλώνουν ανίκανοι για δημόσια έργα, να παραιτηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ γιατί είμαι σίγουρος πως είναι ταγμένο σε ιδιώτες,ένα κομμάτι του έργου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ