Quantcast

http://picasion.com/

Σε πανελλήνια τηλεδιάσκεψη τα αιτήματα των Καταστηματαρχών Βέροιας

Από το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: « Αγαπητοί συνάδελφοι καλό μήνα! Για πρώτη φορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας ύστερα από αρκετές τηλεδιασκέψεις έχουμε χαράξει μια κοινή στρατηγική και έχουμε συμφωνήσει σε όλα τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις μας όλο αυτό το χρονικού διάστημα που έχει παρέλθει αλλά και για αυτό που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες για τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και επαναλειτουργίας μας.

Συγκεκριμένα:

-Την Τρίτη 5 Μαΐου το Σωματείο μας θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ 35 προέδρων εστίασης από όλη την Ελλάδα, μέσω της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ και τον Υπεύθυνο Συντονιστή Εστίασης

-Το Σάββατο 9 Μαΐου ο Σύλλογος μας μαζί με τα Σωματεία Νάουσας και Αλεξάνδρειας θα συμμετάσχει σε διάλογο με όλους του βουλευτές του Νόμου μας

Μεταξύ άλλων τα αιτήματα μας είναι τα εξής:

- Απαλλαγή των καταστημάτων μας από τα πνευματικά δικαιώματα (GEA-ΕΥΕΔ) για το έτος 2020.

- Απαλλαγή του 0,5% και 5% του τέλους επι των ακαθάριστων εσόδων μας υπέρ του Δήμου για το το α’και τρίμηνο του 2020.

- Παραγραφή προστίμων που έχουν βεβαιωθεί στην εφορία αλλά και παραγραφή αδικημάτων που εκκρεμούν στα δικαστήρια από 1/06/2019-13/03/2020(αφορά παραβάσεις από αστυνομία, δημοτική αστυνομία και όχι από εφορία η ΙΚΑ η επιθεώρηση εργασίας )

- Απαλλαγή του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χωρών και για όσο θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα από 1 Ιουνίου (επισημαίνω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει το πράσινο φως στους δήμους για απαλλαγή του τέλους ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και χρήσης κοινόχρηστων χωρών μόνο για το διάστημα που βρισκόμαστε σε αναστολή).

- Υπάρχει πρόταση από την κυβέρνηση να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε επέκταση άδειας χρήση κοινόχρηστων χωρών στα καταστήματα μας όπου αυτό είναι δυνατόν για όσο διάστημα θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα κάτι το οποίο και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

- Για όσους δεν έχουν το περιθώριο για επέκταση της άδειας προτείνουμε η την χρήση διαχωριστικών ανάμεσα στα τραπέζια ή να συνεχίσουν να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

- Παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις μας με την μορφή ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ και όχι ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

- Προστασία των συναδέλφων από μια ενδεχόμενη έξωση τους από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων(για τα ενοίκια που δεν έχουν αποδοθεί στο χρονικό διάστημα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας αλλά και για όσο θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα )

- Συνέχιση του μέτρου του 40%του ενοικίου για όσο θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα ακόμη και μετά την 1 Ιουνίου . Θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για την πορεία των διαβουλεύσεων.

Το Σωματείο μας θα βρίσκεται δίπλα σας και θα σας ενημερώνει έγκαιρα για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη. Καλή Δύναμη σε όλους !

5 σχόλια:

  1. Αυτο με την παραγραφη προστιμων πρρπει να το σκεφτηκαν πολυ,δηλ οταν κανεις αθεμητο ανταγωνισμο στον συναδερφο και βγαζεις παρανομα τραπεζοκαθισματα η παιζεις δυνατη μουσικη δεν πρεπει να υποστεις τις δυνεπειες; και τι σχεση εχει αυτο με την κριση του κορωνοιου;Τα περισσοτερα αιτηματα ειναι σωστα,απλα πρεπει να ζηταμε εφικτα πραγματα.μην περιμενουμε να βγαλουμε και κερδος;μετα το κρατος και οι δημοι πρεπει να εισπραξουν κιολας πως θα λειτουργησουν; Και τελος κατι χωρις κοστος για καθε καταστημα,ας πιασουν τα αφεντικα και κανα δισκο δεν ειναι ντροπη μας εφαγε το αφεντιλικι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλος ένας τομέας που ασχολείται με ερευνά και τεχνολογία όπου πλήττεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ "Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ" ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!!
    ¨Η ΚΑΙ Η "ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ " ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!
    ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ( ΑΡΝΗΤΙΚΑ) ΑΥΤΟ Ε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακώς λειτουργούν τόσα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πιο παραγωγικός τομέας! ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ.
    ΕΚΕΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ 45-55 ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕ... ΠΟΛΛΗ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!
    ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ